Rămâi conectat

Ştirea zilei

Persoanele cu handicap din Alba Iulia vor primi indemnizațiile pe luna februarie cu întârziere: Care este motivul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele cu handicap din Alba Iulia vor primi indemnizațiile pe luna februarie cu întârziere: Care este motivul

Persoanele cu handicap din municipiul Alba Iulia vor primi indemnizațiile pentru luna februarie cu întârziere, însă vor lua, în luna aprilie, banii și pe februarie și pe martie.

Potrivit reprezentanților primăriei întârzierea s-a produs din două motive. În primul rând este vorba despre evoluția numărului persoanelor cu handicap, care este în creștere față de 2022. Anul trecut au fost o medie de 480 de persoane la indemnizație, numărul crescând anul acesta la 550 de dosare. Un al doilea motiv este majorarea indemnizației de la 1.524 de lei pe lună, la 1.898 de lei pe lună din ianuarie 2023.

„Execuția bugetară a anului trecut a fost mai mică decât, din păcate, evoluția numărului persoanelor cu handicap, care este în creștere. Sunt bani prinși, însă este o diferență și deoarece nu am vrut că unii să ia banii și alții nu am amânat pe toată lumea”, au declarat reprezentanții primăriei pentru ziarulunirea.ro.

Încadrarea în grad de handicap se face la DGASPC, iar de acolo o persoană cu handicap grav cu asistent personal are două alternative. Vine la primărie și cere fie angajarea unui asistent personal, fie acordarea unei indemnizați.

„Salariile asistenților personali sunt la zi, nici la indemnizații nu am întârziat până acum niciodată. Este prima dată când întârziem plata indemnizației, pentru că fenomenul de încadrare în grad de handicap grav este în creștere”, au mai transmis reprezentanții primăriei.

Conform legii, beneficiază de o indemnizație lunară, în cuantum de 1.898 lei, persoanele adulte încadrați în grad de handicap grav. Plata indemnizației lunare se asigură de către primăriile în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap grav.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea