Rămâi conectat

Actualitate

PERLE ȘOCANTE la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Elevii din clasa a VIII-a aruncă alte BOMBE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

evaluare-nationala-examenPerle la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 la limba română. ”Nu ne place școala”, vechea melodie a fetelor de la Candy se potrivește foarte bine absolvenților clasei a VIII-a care au aruncat alte bombe la proba de limba și literatura română.

PERLE EVALUARE NAȚIONALA 2014. „Genul liric e atunci când autorul scrie in versuri, despre experiențele lui intime„, iar „anul nou neprihănit vrea sa fie de fapt o fata virgina„. Asta au înțeles, câțiva elevi de clasa a VIII-a, din poezia „Rânduri pentru Anul Nou”, a lui Ion Minulescu, unul dintre subiectele, evaluării la limba romana.

Alții cred ca „poetul asta era super-îndrăgostit de o femeie pe care voia sa o atragă in casa lui si i-a zis Anul Nou ca sa ne inducă pe noi in eroare„. Exista de asemenea convingerea ca „genul liric este telenovela, doar ca nu e filmat, e scris de scriitori pe hârtie sau in Word„, „finuț si feminin, ca un cântec de lira„.

Un alt copil, are o nedumerire: de ce au primit o poezie despre iarna in toiul verii? Răspunsul nu-l va afla probabil niciodată si chiar daca e amuzant, comentariul lui nu se regăsește in baremul de corectare si nu va fi punctat. „Nu înțeleg ce ni se da o poezie cu Anul Nou in luna iunie!” s-a întrebat întreabă un elev din Constanta, căruia poemul lui Minulescu nu i-a fost pe plac.

Despre rolul virgulei in secvența „Bine ai venit, An Nou!”, un elev scrie ca „este unul de politețe, pentru ca pregătește venirea Revelionului”, in timp ce un coleg de-al sau vede virgula ca artificiile care „întâmpina anul nou”.

Ancorat mai degrabă in realitatea tehnologica decât in cea a scolii, un copil menționează: „Doua coordonate spațiu-timp pot fi ceasul de pe peretele clasei si aplicația de busola, din telefonul elevilor„.

Exemplele pot continua cu discuția despre empatie. Unii cred ca „empatie scrii de fapt când ti-e lene sa scrii simpatie„. „Copiii cu empatie înseamnă ca sunt voioși si rad mult, fără sa enerveze lumea” se menționează într-o alta lucrare.

 La exercițiile de gramatica, într-o teza conjuncția „si” devine „o parte de vorbire micuța, dar importanta. Dar si o parte de propoziție pentru ca ne-ați prezentat-o într-o propoziție. Mai precis într-o fraza”, scrie același elev.

Un alt elev crede ca a făcut totul bine, din moment ce le-a scris profesorilor următorul mesaj: „Am scris 143 de cuvinte, fără sa le număr pe cele din aceasta propoziție. Deci ar trebui măcar aici sa primesc punctaj maxim”.

Sursa: ProTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea