Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Perle simulare Evaluare Națională 2015 la limba română: Textul pare scris de o femeie uşoară, care îi invită pe bărbaţi la ea în fiecare noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Perle la simularea Evaluării Naționale 2015 la limba română. Elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2015, la limba română, în 23 februarie. Câteva zile mai târziu, în apropierea zilei în care se vor publica rezultatele, au apărut și nelipsitele perle ale elevilor. Botoșăneanul.ro le-a inventariat pe cele mai amuzante.

Amintim că la primul subiect, elevii au primit o doină la prima vedere, text pe baza căruia trebuiau să rezolve mai multe cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular şi capacitatea de a înţelege un text literar. De asemenea, au avut de redactat o compunere în care să demonstreze apartenţa textului respectiv la specia literară doină. La subiectul al doilea au primit un text non-literar pe baza căruia au fost testate cunoştinţele de gramatică şi au avut de elaborat o compunere în care să povestească o întâmplare.

”Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură că n-o veţi uita nici dumneata.”

”Deşi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoară, care îi invită pe bărbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ‘să vină seara la mine’”

”Autorul se văicăreşte că îi e foarte dor. Autorul se laudă că are o grămadă de dor şi poate să mai dea şi la alţii, daca alţii are prea puţin.”

”Comparaţie e când poporul spune că dragostea e ca nisipul. Pentru mine dragostea e ca un foc care îl simţi în stomac.”

”Numele autoarei este Bianca Sara. Numele articolului e prea lung şi nu-mi încape pe un rând, deci nu e bun de titlu.”

”Seara e prima parte din vorbirea autorului. În acest caz, vorbirea e în scris.”

”Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la prânz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal”.

”Eu mai am de scris, dar zice că ne ea (sic!) foile!!!”

”La începutul verii, eu plecam cu avionul în Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare imaginară”

”Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul uşor / Ce fac doruleţul meu?” // Foaie verde fir mohor / Toată lumea are dor / Şi-i ca fulgerul uşor / Numai doruleţul meu.”

”Autorul face mişto de cei care n-au iubit sau iubită, deci nu le e dor de el sau de ea. Omul acela se simte prost.”

Sursa Gândul.info, Botosaneanul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea