Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Perle Bacalaureat 2014. Exprimări comice și mesaje vulgare pentru profesori: ”E grea frate româna asta”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proba scrisă la limba română a dat multe bătăi de cap candidaților care, printre exprimările comice au transmis de această dată și mesaje vulgare dorind să câștige indulgența profesorilor corectori, pentru o notă de trecere.  

perle elevi bac 2013„Ne mai vedem vreo 3 sesiuni de acum încolo, că dau de vreo 2 ani, e grea frate româna asta, sunt mulţi termeni”, a scris unul dintre candidaţi.

Un alt candidat a venit cu o altă explicaţie pentru lipsa de pregătire: „eu ma duc la ASE, nu-mi trebuieşte româna”. Un alt elev a explicat profesorilor, de ce tinerii nu sunt interesaţi de literatură: ,,Lectura nu mai e la bază ea e pe cale de dispariţie, deoarece fetele sunt interesate de maşini, de bani, de case, de ţigani şi multă distracţie’’.

Un altul, revoltat că are din nou poezia la subiectul principal, a avut un mesaj vulgar pentru profesori: „Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce …. mea e al zecelea an cand dau ăştia liric, dar uite vă scriu eminescu – ion”. Într-un moment de sinceritate, un elev a dat vina pe profesorul de la clasă pentru slaba sa pregătire pentru examen: „profa mea de română la clasă nu făcea nimic, făcea meditaţii şi lua banii colegilor, iar eu nu am facut nimic, am citit Moromeţi, ca asta ne-a zis că ne dă”.

Un candidat a fost şi mai vehement: „Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu”, în timp ce altul consideră că tinerii trebuie să se menajeze pentru a face faţă volumului de lectură: „Tre să ai grijă de tine frate ca să ai o viaţă liniştită şi să poţi citi toate operele astea”.

„Ion de Eminescu are influenţe balzaciene, ce le împrumuta de la Proust” „Romanul Luceafărul este incredibil, are 175 de strofe, este cel mai lung din poezia românescă”

,,Romanul Luceafarul este incredibil, are 175 de strofe’’ La interpretarea poeziilor, deşi autorii aleşi au fost consideraţi de profesori ca fiind accesibili, elevii s-au întrecut în perle: „Riga Crypto era o ciupearcă cam dură, faţă de baieţelul ei lapona Enigel” „Nu-ţi voi lăsa decât bunăciuni după moartea ta poete” „Luceafarul este o stea puternică dar de fapt era el Eminescu o căuta pe Veronica Micle, cât de mult o iubea pe săraca fata”.

,,Vino luceafăr blând să ne iubim nespus’’ ,,Iubirea ce ţi-o port floare albastră e mareeee, nu poate fi măsurată în cuvinte ‘’

,,Cred ca Luciferica îl iubea pe luceafar şi plângea sub stelele lui Eminescu, un motiv foarte puternic în literatură’’.

,,Donna alba de mihai eminescu este şi in luceafarul’’ ,,Nu uita iubirea învinge’’ ,,Leoaica l-a muşcat pe romancier de cap şi de ochi mai târziu’’.

Sursa: Adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea