Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PERFORMANȚĂ: PNL Alba își dă singur șuturi în… dos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*PNL-iștii din Alba spun că în mandatul directorilor liberali România a ajuns pe locul doi la fraudat fonduri europene

Alegeri PNL Alba 2013014Într-un comunicat de presă transmis de PNL Alba spre publicare se afirmă că în guvernarea Ponta România este pe podium la fraudarea fondurilor europene. Ne miră acest punct de vedere, ținând cont că, în perioada la care se face referire, Autoritățile de Management a Fondurilor Europene au fost conduse de membrii PNL, iar la nivel local ADR Centru; OIR POSDRU Regiunea Centru și APDRP, practic toate instituțiile care gestionează fonduri europene, sunt conduse de liberali.

Vă prezentăm comunicatul PNL Alba:

”România, sub caracatița PSD manevrată de Victor Ponta, a ajuns vicecampioana la corupție în ceea ce privește fraudele europene și pe ultimul loc la absorbția de fonduri. Totodată, caracatița PSD își extinde tentaculele asupra tuturor instituțiilor care ar trebui să fie apolitice, independente și să exercite reale atribuții de control.

Partidul Național Liberal constată cu îngrijorare că, din nou, România a suferit corecții procentule mari, după cum ne informează Comisia Europeană, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. România se situează pe locul al doilea în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de fraude raportate în domeniul cheltuirii fondurilor europene.

România a raportat anul trecut 109 fraude în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni. Acest lucru înseamnă că 36,5 milioane de euro nu au fost folosite conform proiectelor. În 2013, volumul acestora s-a ridicat la 285 milioane de euro, reprezentând 7,1 % din sold, adică din diferența dintre cât a accesat România și contribuția statului nostru la fondurile Uniunii Europene. Acest procent, care reprezintă creșterea gradului de corupție în accesarea fondurilor europene, ne plasează pe locul doi în Uniunea Europeana în ceea ce privește procentul de fraude, în timp ce continuăm să fim pe  ultimul loc în ceea ce privește procentul de absorbție.

Partidul Național Liberal constată cu regret că în urma moțiunii simple pe care a inițiat-o în Parlament și a dezbaterii care a avut loc, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici și premierul României, Victor Ponta, nu au înțeles nimic și continuă politicile dezastruoase”.

Comunicatul este semnat de prof. Adrian SIMION, purtător de cuvânt – PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea