Rămâi conectat

Sport

Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir, derbyul primei runde din returul Ligii a IV-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Returul Ligii a IV-a Alba se reia sâmbătă, 10 martie, cu întâlnirea Metalul Aiud – FC Cugir (ora 13.00), dar derbyul primăverii în „fotbalul mic” se joacă duminică la Ighiu, de la ora 11.30, între Performanţa Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte, +13 în clasamentul „adevărului) şi liderul CSO Cugir (36 de puncte, +12 la „adevăr”), grupări despărţite de numai două puncte. Etapa a 16-a mai cuprinde o întâlnire de gradul „zero”, Dalia Sport Daia Română – Europa Alba Iulia (duminică, ora 16.00). Europenii au mai parafat azi o achiziţie, mijlocaşul ex-unirist S. Gabor (37 de ani, ultima dată antrenor jucător la Perla Jidvei), pe lângă experimentatul portar Gabriel Rotaru.

*Lider invincibil cu Performanţa!

Cele două combatante s-au duelat aprig şi în sezonul trecut pentru primul loc, când în ultima rundă, într-o confruntare dramatică, cugireanul G. Goronea a ratat un penalty în jocul de la Ighiu, meci s-a terminat la egalitate (1-1) şi la barajul pentru Liga a 3-a a acces Performanţa! Sub Drăgana rezultatele directe au fost în favoarea amfitrionilor: 4-0 (campionatul precedent) şi 3-1 în tur, deci o tradiţie favorabilă pentru CSO, care, dacă învinge la Ighiu într-un meci de foc, îi scoate pe amfitrioni din ecuaţia luptei pentru promovare. „Sunt convins că vom perpetua tradiţia favorabilă. Este un joc important pe care am certitudinea că-l vom câştiga. Lupta nu va fi încheiată însă indiferent de rezultatul de duminică, întrucât contracandidatele noastre Performanţa şi Europa Alba Iulia şi-au anunţat intenţiile ferme de promovare„, a anticipat optimist Adrian Mihai, preşedintele CSO Cugir.

*Loturi fortificate

Nici tehnicianul ighienilor, Sorin Mărginean nu-şi ascunde speranţele într-un rezultat favorabil. „Este meciul nostru, pe teren propriu şi trebuie să obţinem victoria. O partidă hotărâtoare pentru fiecare formaţie şi nu pot să uit că nu i-am învins niciodată de când antrenez Performanţa. CSO Cugir are un lot peste media campionatului, dar nu este un oponent de speriat„, a afirmat tehnicianul gazdelor, gruparea campioană a ultimelor două ediţii în Liga a IV-a Alba. Ambele formaţii au fost active pe piaţa transferurilor în intersezon, Performanţa înregimentându-i pe D. Lupşan şi M. Lupşan (Sportul Sebeş), respectiv Fântână (FC Cugir), în vreme ce gruparea de sub Drăgana a mutat masiv: portarii Lăncrănjan (Unirea Floreşti) şi Conţiu (Viitorul Sântimbru), fundaşii Ov. Oniga (FC Unirea Alba Iulia), Al. Sârbu (Şcoala de fotbal „Ivansuc” Cluj) şi mijlocaşii Arsene (CS Zlatna), Mănăşturean (Unirea Floreşti).

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea