Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensiile și indemnizațiile vor ajunge mai repede, în luna august, în conturile beneficiarilor. Când vor fi virați banii cuveniți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile și indemnizațiile vor ajunge mai repede, în luna august, în conturile beneficiarilor. Când vor fi virați banii cuveniți

Pensionarii, persoanele cu dizabilități și părinții vor primi în avans sumele cuvenite, până la data de 11 august, în legătură cu apropiata perioadă de concediu bugetar înaintea datei de 15 august, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform comunicatului emis zilele trecute de către minister, pentru a preveni întârzierile cauzate de zilele de sărbătoare, s-a stabilit următorul program de plăți:

Cei care primesc pensii prin poștă vor primi sumele respective în intervalul 1 – 11 august, în timp ce beneficiarii cu conturi bancare vor vedea banii în conturi pe 9 și 10 august;

Indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități vor fi acordate de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială pe data de 11 august, cu 4 zile mai devreme decât de obicei. Prin urmare, cei cu carduri bancare vor primi sumele pe 11 august în loc de 15, în timp ce cei care primesc prin poștă vor începe să îi primească începând cu 11 august, nu din 18.

Alte beneficii, cum ar fi alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, vor fi acordate în perioada 8 – 10 august.

Încă de la sfârșitul anului trecut, guvernul a stabilit că bugetarii vor beneficia de o mini-vacanță în jurul datei de 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Astfel, pe lângă ziua de marți, 15 august, în care toți angajații din România vor fi liberi, bugetarii vor avea și ziua de luni, 14 august, liberă, aceasta urmând să fie recuperată ulterior. Prin aceasta, bugetarii vor avea un concediu consecutiv de patru zile, între 12 și 15 august 2023.

Conform Codului Muncii, zilele de odihnă sunt stabilite la începutul anului și se aplică tuturor angajaților, indiferent de domeniul lor de activitate. Cu toate acestea, zilele libere suplimentare, create pentru a forma mini-vacanțe, se aplică doar bugetarilor, iar angajatorii din sectorul privat pot decide dacă oferă sau nu aceleași beneficii angajaților lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea