Rămâi conectat

Actualitate

PENSII MILITARE 2022. Jurnalistul Ionuț Cristache îl atacă pe premierul Ciucă: „Generalu’ își îndeasă banii cu ambele mâini în buzunare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII MILITARE 2022. Jurnalistul Ionuț Cristache îl atacă pe premierul Ciucă: „Generalu’ își îndeasă banii cu ambele mâini în buzunare”

Jurnalistul Ionuț Cristache a denunțat public atitudinea premierului Nicolae Ciucă față de pensiile militare din România, printr-o postare publicată în mediul online.

„Nicolae Ciucă, pensionat la 52 de ani, în floarea vârstei, cu o pensie lunară de 17.916 lei, mai mare decât salariul de premier de 15.825, a susținut mai devreme că nu e special cu nimic, că nu e beneficiar de pensie nesimțită ci de pensie de serviciu, deși UE zice că pensiile militarilor sunt speciale!

Nici nu mai contează cine are dreptate, problema e la Ciucă! Decența l-ar fi obligat să nu accepte cumulul salariului cu pensia, pe durata mandatului! Să fie un exemplu de chibzuință când vine vorba de banul public! Dar generalu’ își îndeasă banii cu ambele mâini în buzunare și ne explică gangav cât de responsabil este și cum se va îngriji el de creșterea pensiilor și a salariilor, doar să avem puțină răbdare să vedem cum și cât permite bugetul!”, a scris jurnalistul Ionuț Cristache, în mediul online.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că pensiile militarilor nu intră la capitolul de pensii speciale, ci la categoria pensii de serviciu.

Premierul a spus că referitor la faptul că reprezentanţii Comisiei Europene au precizat că pensiile militare trebuie incluse în reforma pensiilor speciale, inclusă în PNRR, că „în raportul Băncii Mondiale scrie clar că pensiile militare nu intră la capitolul pensii speciale, ci pensii de serviciu”.

„Pensiile militare au fost modificate prin lege şi sunt pe bază de contributivitate”, a adăugat prim-ministrul, citat de News.ro.

Şeful Executivului a mai spus că legat de faptul că România trebuie să se încadreze în procentul de 9,4% din PIB, la capitolul pensii, că în discuţiile pe care le-a avut la Bruxelles cu oficialii europeni, inclusiv cu preşedinta CE Ursula von der Leyen a fost menţionat ca „acel procent de 9,4% din PIB să poată fi înlocuit cu un indicator de disciplină financiară prevăzut în PNRR”.

„Atunci când am realizat conferinţa de presă în timpul vizitei efectuate la Bruxelles şi în urma întâlnirilor cu oficialii europeni, inclusiv cu preşedinta CE, am prezentat că unul din subiectele discutate a fost ca acel procent de 9,4% din PIB să poată fi înlocuit cu un indicator de disciplină financiară prevăzut în PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat vineri la vizitarea Punctului de trecere a frontierei cu Ucraina – Pod peste Tisa despre faptul că cei de la Comisia Europeană susţin că trebuie incluse pensiile militare în reforma pensiilor speciale şi faptul că Guvernul nu a cerut oficial înlocuirea plafonului de pensii de 9,4% din PIB.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea