Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PEDEAPSĂ pentru femeia care a dat de gaze pe când săpa o fântână: Câte mii de euro are de plătit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PEDEAPSĂ pentru femeia care a dat de gaze pe când săpa o fântână: Câte mii de euro are de plătit

În timp ce gazele sunt la mare căutare în toată Europa și nu numai, o femeie din județul Dolj le-a găsit în curtea casei. A vrut să sape o fântână, doar că în loc de apă, a dat de o pungă de gaze, care s-a aprins.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, iar de atunci focul arde permanent. Stingerea lui nu e o misiunea ușoară. ANRE susţine că a trimis o echipă de specialişti care să oprească focul şi să cimenteze puţul. Autorităţile locale spun însă că au apelat la ajutorul unei echipe de specialişti din Mediaş. Costul lucrării se ridică la 20.000 de euro şi va fi acoperit de primărie, urmând ca mai apoi banii să fie recuperaţi de la proprietară.

Femeia a vrut să foreze un puț, dar a dat peste o comoară. Din pământ a țâșnit apă, dar și gaze, care au luat foc.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Încă de sâmbătă, de când a fost forat acest puț, focul arde cu o flacară ce măsoara cinci metri.

Speriaţi, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor. De atunci, pompierii vin o dată la două ore să se asigure că flăcările nu se extind.

Alisa Florea, proprietar: Am sunat la 112, Au venit de la pompieri, au izolat zona. Au venit și de la primărie. Au defrișat zona pe aici. La un moment dat era altundeva focul, l-au deviat un pic aici, ca să elimine pericolul din zonă.

Liviu Vasiloiu, şeful centrului operaţional ISU: S-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru vecinătăți.

Daniel Bobin, primar: Primele momente, și pentru noi, și pentru cetățeni, că nu ne-am mai confruntat cu asemenea caz, au fost de panică. După ce au venit specialiști în domeniu, ingineri de la Petrom, cei de la Garda de mediu, am constatat că nu e atât de periculos. Să dea Dumnezeu chiar să fie o pungă de gaz și destul de mare.

Este și dorința localnicilor

Vecin: Fiecare cu norocul lui. M-as bucura din suflet sa am gazele cat mai aproape.
Vecin: Ar fi foarte bune de folosință, pentru toată comuna. V-am mai spus la început, având conducta care trece pe aici, este aproape de noi, nu e departe, se pot extrage gaze de aici.

Până atunci mai au însă de așteptat. Comitetului Local pentru Situații de Urgență a decis ca puțul să fie astupat de o firmă specializată, contactată pentru a interveni și a rezolva problema. Abia apoi vor urma studii care să arate cât de mare este zăcământul şi dacă va fi exploatat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea