Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru bărbatul care s-a masturbat în fața recepției unui hotel din Alba Iulia, a ameninţat cu moartea şi a agresat sexual o angajată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat de 35 de ani din orașul Corabia, județul Olt care s-a masturbat în fața recepției, a agresat sexual angajata unui hotel din Alba Iulia şi a ameninţat-o cu moartea, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru tentativă de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.

Victima acestuia este o femeie, recepționeră la un hotel din municipiu. Faptele au avut loc în martie 2019, iar prima hotărâre a fost pronunțată în ianuarie 2021. Inculpatul (D. Petre) a contestat decizia de condamnare la Curtea de Apel. Acesta a primit pedeasa rezultantă de 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

în actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 13.03.2019, în timp ce se afla în incinta unui hotel din Alba lulia, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, recepționer al hotelului, timp în care și-a scos organul genital și i-a solicitat să-l masturbeze, iar pe fondul refuzului acesteia, a amenințat-o cu moartea, a prins-o de mâini, a bruscat-o și a tras-o spre el, intenționând să o constrângă. De asemenea, s-a reținut că în aceeași zi, în timp ce se afla în incinta aceluiași hotel, s-a deplasat în lateralul sălii de recepție, s-a așezat pe un scaun și a început să se masturbeze, de față fiind un recepționer și o persoană de sex feminin cazată la hotel Cetate.

Din declarația victimei rezultă că aceasta i-a solicitat inculpatului să iasă afară, moment în care inculpatul a amenințat-o cu moartea și a prins-o de mâini, trăgând-o spre el, intenționând să o constrângă să-l masturbeze, „în acel moment, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să meargă împreună într-o altă încăpere, deoarece acolo ar putea fi surprinși de colegi, fapt ce l-a determinat pe inculpat să elibereze spațiul din fața ușii, iar per-soana vătămată a reușit să iasă în sala de la recepție, urmată de inculpat.

Ulterior părăsirii încăperii, bărbatul s-a dus la lift și i-a făcut semn persoanei vătămate să îl urmeze, însă aceasta din urmă s-a îndreptat spre recepție în scopul de a-și lua telefonul și a apela serviciul 112, se susține în rechizitoriu. Din declarația persoanei vătămate rezultă că după aproximativ 50 de minute, inculpatul s-a întors în hotel, iar pe fondul stării de temere provocate anterior persoanei vătămate, aceasta s-a închis într-o încăpere cu cheia, a apelat serviciul de urgență 112, așteptând în camera respectivă până a observat pe monitor că a părăsit hotelul.

„Se va avea în vedere gradul ridicat de vinovăție al inculpatului în activitatea infracțională, obiectivat prin comiterea faptei cu in-tenție directă, asupra persoanei vătămate de sex feminin, față de care inculpatul se afla într-o evidentă superioritate fizică, incul-patul împingând-o pe aceasta înapoi în încăperea de după tej-ghea. din care persoana vătămată intenționa să iasă pentru a-i cere explicații inculpatului, după care I a închis ușa. Instanța reține drept factor agravant al răspunderii penale și urmările faptei comise, relevant fiind faptul că persoana vătămată a resimțit o stare de teamă ca urmare a faptei incul-patului. aceasta declarând că. fiind foarte speriată, a sunat la 112 și a așteptat închisă în cameră până în momentul în care a văzut pe monitor că inculpatul a părăsit hotelul”, se susține în motivarea instanței.

Magistratul a ținut cont și de circumstanțele personale și conduita acestuia, respectiv de împrejurarea câ acesta a avut o atitudine sinceră pe parcursul efectuării cercetărilor, recunos-când și regretând fapta, a cola-borat cu organele judiciare. „Totodată. instanța va ține seama și de împrejurarea că în cauză s-a dispus efectuarea unui Raport de Expertiză medico-legală psi-hiatrică, prin care s-a concluzionat că inculpatul prezintă diagnosticul «Tulburare mixtă a personalității», însă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptelor”, se mai precizează în document. Agresorul a mai fost obli-gat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea