Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PDL Alba: ”Acțiunea Parchetului în ceea ce privește procesul electoral trebuie să se desfășoare fără presiuni și fără imixtiunea politicului”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USL se grăbește să acuze și să condamne demersurilor procurorilor în cazul anchetelor desfășurate de procurori în ceea ce privește procesul electoral, deși, acum, nu există suficiente informații și nici nu este corect să se pronunțe asupra unor anchete.

USL nu are dreptul de a interveni asupra unor anchete în curs, deoarece justiția nu este subordonată actului politic. USL trebuie să înțeleagă că infracțiunile electorale trebuie tratate cu maximă responsabilitate și seriozitate de către autorități, deoarece întreg statul de drept și democrația în esența ei se bazează pe votul real al cetățenilor și pe corectitudinea procesului electoral.

Atacul furibund al lui Ion Iliescu se inscrie în curentul indicațiilor și presiunilor pe care USL le exercită permanent asupra instituțiilor independente ale statului, asupra justiției. Aceste practici îi sunt extrem de familiare dlui Ion Iliescu, din perioada în care exercita funcții de conducere în structurile de putere ale PCR. Prin solicitarea de a aduce conducerea Parchetului în fața Parlamentului Iliescu arată clar că nu a reușit să înțeleagă niciodată esența democrației: separația puterilor în stat.

Încă o dată se dovedește că adversarul real al lui USL nu este Traian Băsescu, ci instituțiile independente ale statului, fie că vorbim de Curtea Constituțională, ANI, Parchet, CSM sau DNA.

Să nu uităm că activitatea DNA și a Parchetului General a fost apreciată în rapoartele pe justiție ale Comisiei Europene, în timp ce USL a fost criticată comunitatea occidentală pentru presiunile exercitate asupra justiției.

PDL susține și va susținte întotdeauna respectarea legii și nu va interveni în actul de justiție. Oamenii politici trebuie să învețe o regulă esențială: să nu se pronunțe asupra anchetelor în curs, pentru că decșarațiile lor pot fi interpretate, ca imixtiuni în actul de jusțiție. USL nu a învățat însă această regulă.

Observăm, din păcate, încă o dată, că USL este consecvent cu tradiția de a intimida justiția și de a încerca să o controleze.

Biroul de presă al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Damian, primarul comunei care a atras cele mai multe fonduri europene din România, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Damian, primarul comunei care a atras cele mai multe fonduri europene din România, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat! Primarul actual al comunei Ciugud și-a anunțat, de 1 mai, candidatura pentru încă un mandat la coducerea primăriei. „MUNCĂ! Acesta este cuvântul care ne place cel mai mult la Ciugud. Ne place să muncim […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea