Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Patru medalii pentru șahistii albaiulieni la Campionatele Naționale de Juniori – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statiunea bihoreana Baile Felix a fost in perioada 1-12 februarie gazda Campionatelor Nationale de juniori, competitie care a reunit la start aproape 600 de sahisti de la cele mai puternice cluburi din tara.

Printre participanti s-au aflat si 9 sahisti albaiulieni, in frunte cu maestrul international Mihnea Costachi, acesta insa participand doar la probele rapide ale competitiei, deoarece la inceputul lunii a jucat in Openul International de Seniori al Bulgarie, clasandu-se pe un excelent loc 4. Din pacate, din cauza lipsei oricarui sprijin financiar, sahistii albaiulieni fie au reprezentat alte cluburi din tara, ceea ce face ca medaliile obtinute sa intre in palmaresul unor cluburi din alte judete, fie au facut deplasarea la competitie pe cheltuiala proprie.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de Mihnea Costachi (Politehnica Iasi), medalie de aur in proba de blitz si medalie de argint in proba de sah rapid la categoria juniori sub 18 ani, si Adrian Secheres (CS Universitatea de Vest Timisoara), medalie de aur in proba de sah rapid, medalie de bronz in proba de rezolvari de probleme si locul 4 in proba de sah clasic. Evolutii bune au avut si reprezentantii CSU Alba Iulia, George Ileana clasandu-se pe locul 4 in proba de blitz, locul 7 in proba de sah rapid si locul 8 in proba de sah clasic, in timp ce Radu Tampea s-a clasat pe locul 5 in proba de sah rapid, locul 6 in proba de sah clasic si locul 8 in proba de blitz. Sub posibilitatile sale a evoluat Iustin Ciorgovean (CS Universitatea de Vest Timisoara) clasat pe acelasi loc 10 in probele de sah clasic, sah rapid si blitz.

De remarcat si debutul intr-o campionat national a patru copii albaiulieni care studiaza sahul din 2015 in grupele de incepatori ale Clubului Municipal de Sah Alba Iulia sub indrumarea maestrului FIDE Marius Ceteras. Dintre acestia Alexandru Simina (6 ani) a obtinut un foarte bun loc 8 din 52 de participanti la categoria copii sub 8 ani in proba de dezlegari (rezolvari de probleme), dar si Anamaria Calina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani) si Gheorghe Plesa (8 ani) s-au descurcat bine la debutul lor national si au potential pentru a accede in loturile nationale de juniori anul viitor.

Iubitorii sahului albaiulian ii pot vedea jucand pe acesti juniori sambata incepand cu orele 15 la Alba Mall, acolo unde maestrul international Mihnea Costachi va oferi un simultan de sah. Pe durata evenimentului urmeaza a fi amenajata si o zona in care iubitorii jocului de sah vor putea juca partide amicale.

[nggallery id=3416]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea