Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Paștele ORTODOX 2021. Circulația permisă până la ora 5.00 în noaptea de Înviere: „BOR se va organiza în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paștele ORTODOX 2021. Circulația permisă până la ora 5.00 în noaptea de Înviere: „BOR se va organiza în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează”

După anunțul premierului Florin Cîțu privind circulația permisă până la ora 5.00 în noaptea de Înviere, Patriarhia Română transmite că ancesta este logic, predictibil și se înscrie în „logica dialogului între culte și autorități”.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Premierul Florin Cîțu a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, modificările pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă. Acesta a spus că va propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5 dimineața.

„Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități.

Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. „, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal, iar slujba se va desfășura afară, în curtea bisericii, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară: „BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea