Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Paște 2023: Cum se marinează corect carnea de miel?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paște 2023: Cum se marinează corect carnea de miel?

Marinarea cărnii de miel este foarte simplu de făcut dacă pregătiți o marinadă perfectă cu ingrediente grase, acizi și diverse arome. Este o tehnică ușoară de a aroma carne, de a corecta gustul și de a o face suculentă și fragedă.

CITEȘTE ȘI: Mesaje de Paste fericit 2023. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Secretul pentru a marina mielul fără erori este odihna la frigider. Durata marinării este, de asemenea, crucială pentru a nu pierde lichid din carne și, în consecință, a o face uscată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este important să existe întotdeauna o componentă acidă, marinada trebuie să fie o emulsie dintr-un ingredient gras (ulei) și un ingredient acid, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul, iaurtul sau berea.

Să vedem împreună cum să marinăm carnea de miel, potrivit unei rețete propusă de Giallo Zafferano.

Marinadă pentru 1 kg carne de miel

INGREDIENTE: 1kg miel, 200 g vin alb,100 g ulei de măsline extravirgin, ierburi aromatice după gust (rozmarin – salvie – cimbru – maghiran – oregano proaspat – mentă), 2 căței de usturoi, boabe de piper după gust (negru sau roz), 2 foi de dafin, sare după gust, 1 lămâie.

PREPARARE: Mai întâi se spală bine bucățile de carne de miel care se vor așeza într-un recipient încăpător. Pentru a pregăti marinada începeți cu ierburile aromatice și usturoiul care nu trebuie tocate mărunt.

Într-un mixer se emulsionează vinul, uleiul, zeama de la o jumătate de lămâie (chiar și puțin oțet). Se adaugă sosul obținut peste ierburile aromatice și se amestecă.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM magazine de Paște 2023: Când sunt deschise Kaufland, LIDL și Penny de sărbători

Se toarnă uniform peste carne marinada pregătită, se adaugă cățeii de usturoi, boabele de piper, feliile de lămâie. Masați carnea cu amestecul de marinadă pregăti pentru a vă asigura că este aromată în mod uniform.

Sarea trebuie adăugată numai în timpul gătirii. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider pentru aproximativ 3 ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea