Rămâi conectat

Actualitate

Participarea reprezentanților statului în AGA nu se mai remunerează – Ordonanță de urgență aprobată de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență care modifică și completează Ordonanța Guvernului 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară.

guvernÎn OUG adoptată astăzi se mai precizează că statul și unitățile administrativ-teritoriale, în exercitarea calității de acționar la societățile la care dețin direct sau indirect o participație unică sau majoritară, acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanților săi în adunările generale ale acționarilor acestor societăți.

Actul normativ transpune în legislație 2 memorandumuri convenite de actualul Executiv în ședințele sale din 6 iulie 2016 (http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/reprezentantii-statului-in-adunarile-generale-ale-actionarilor-companiilor-de-stat-nu-vor-mai-fi-remunerati), respectiv 24 august 2016 (http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/participarea-statului-in-economie-orientari-privind-administrarea-participatiilor-statului-in-intreprinderile-publice), în care s-a discutat ca participarea reprezentanților statului și a unităților administrativ-teritoriale la ședințele adunărilor generale ale acționarilor să se facă cu titlu gratuit, conform mandatului conferit.

Guvernul a ținut cont de obligativitatea asigurării unui tratament egal între acționarii unei societăți, precum și necesitatea luării unor măsuri care să conducă la optimizarea cheltuielilor societăților la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici sau majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.

De asemenea, Executivul a avut în vedere necesitatea implementării în regim de urgență a unor măsuri care să asigure funcționalitatea, solvabilitatea și lichiditatea societăților la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari, astfel încât acestea să aibă o influență pozitivă asupra economiei naționale și implicit să reprezinte un vector de redresare economică și echilibrare a bugetului de stat.

Biroul de presă al Guvernului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea