Ziarul Unirea

Parteneriat între Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir și Societatea Uzina Mecanică Cugir privind acordarea de burse și pentru elevii care urmează liceul

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Inspirându-se după modelul de tip german ,,Kronstadt”, care oferă calificare și asigură un loc de muncă pentru tineri, la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu din Cugir, la clasa de liceu – profil mecanic, începând cu anul acesta școlar (2018/2019) va fi pus în practică un parteneriat cu principalul agent economic local SC Uzina Mecanică menit să sprijine în mod concret viitorii elevi de clasa a IX-a.

Astfel, suma de 200 lei, care pînă în present era acordată doar elevilor ce urmează învățământul profesional va fi acordată potrivit directorului colegiului prof. Ionuț Iancu și celor ce aleg filiera liceală- profil mecanic, o noutate pentru această instituție de învățământ și chiar pentru orașul Cugir. „E un lucru important să poți învăța meserie, să nu te formezi ca specialist doar sub presiunea sarcinilor zilnice, să poți dobândi cunoștințe care să îți permită apoi, accesul spre facultăți de prestigiu din țară, și, în plus, să primești și stimulent financiar lună de lună. Aceasta metodă de a învăța consider că reprezintă o reușită în orice domeniu de activitate, presupune în primul rând investiții în resursa umană”, susține directorul colegiului tehnic.

ELIT

În opinia directorului, inițiativa aceasta nu ar fi fost realizabilă, dacă principalul partener al unității de învățământ( SC Uzina Mecanică Cugir), nu și-ar fi arătat disponibilitatea și sprijinul de a forma viitorii liceeni, viitoarea forță de muncă calificată de care uzina are nevoie.

Astfel, conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a încheiat un acord de parteneriat prin care elevii își vor desfășura practica în incinta fabricii, mentorați de specialiști din câmpul muncii, cu precizarea că cei mai buni dintre absolvenți, vor avea șansa angajării la finalizarea studiilor de specialitate.

,,Criteriile acordării STIMULENTULUI FINANCIAR (200 lei lunar) țin de seriozitate, însușirea cunoștințelor teoretice, participarea la programul de practică stabilit la Uzina Mecanică Cugir și nu în ultimul rând de capacitatea de integrăre în colectivitate

,,Ținând seama de lipsa tot mai acută a specialiștilor din domeniul ce a dat atât de frumoase rezultate în timp, considerăm că impulsul de a sprijini în mod real viitorii liceeni nu poate fi considerat decât benefic, o mândrie la nivel local și nu în ultimul rând un exemplu și pentru alți agenți economici din Cugir și nu numai”, ne-a declarat ing. Mircea Trifan – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419