Rămâi conectat

Actualitate

Parlamentul României bate toate recordurile: un proiect stă de 30 de ani la sertar, de pe vremea lui Văcăroiu

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul României bate toate recordurile: un proiect stă de 30 de ani la sertar, de pe vremea lui Văcăroiu

Senatorii au pe ordinea de zi a comisiilor permanente un proiect depus în urmă cu aproape 30 de ani. În cazul deputaților, cel mai vechi proiect care încă nu a primit raport pentru a primi votul final în plen este depus acum 18 ani.
Cel mai vechi proiect de lege a ajuns la Camera Deputaților în 2005, după ce a fost respins de Senat, informează Mediafax.

Proiectul de lege privind statutul minorităţilor naţionale din România a intrat în dezbaterea deputaților în iunie 2006, dar a fost retrimis la comisiile de specialitate. A reintrat pe ordinea de zi șase ani mai târziu, iar din 2012 figurează ca fiind trimis pentru raport suplimentar la comisiile permanente ale Camerei Deputaților.

Actualii deputați au găsit la comisii, la începutul mandului, 518 proiecte de lege, care încă nu au ajuns să fie votate în ședințele de plen.

În cazul senatorilor, cel mai vechi proiect aflat în lucru la comisiile permanente datează din 1994. Este vorba despre o hotărâre a Parlamentului României referitor la sesizarea Parchetului General în legătură cu începerea urmăririi penale a premierului de atunci, Nicolae Văcăroiu, precum și a lui Florin Georgescu, ministrul finanţelor din acea perioadă.

La începutul mandatului Senatului existau 95 de proiecte care încă figurează pe ordinea de zi a comisiilor permanente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea