Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parada militară de 1 Decembrie 2017 de la Alba Iulia, mai spectaculoasă decât anii trecuți: Tehnică de luptă, cai care transportă armament, MIG-uri Lancer și elicoptere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paradă militară spectaculoasă de Ziua Națională a României, la Alba Iulia. În jur de 1.500 de militari, convoaie de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, dar și două detașamente hipo vor defila, de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Spre deosebire de ani trecuți, cei care vor veni la Alba Iulia de 1 Decembrie, vor putea asista și la o paradă aeriană, municipiul urmând să fie survolat de 3 avioane MIG Lancer, 3 elicoptere și posibil și un elicopter SMURD, dacă vremea va permite decolarea de la Câmpia Turzii.

Potrivit reprezentanților Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, parada va fi mai spectaculoasă decât cea de anul trecut, când, în acorduri de fanfară, au defilat peste 600 de cadre militare și un convoi de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale.

Ca de fiecare dată, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare vor fi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii, Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” şi Poliţiei Locale.

Vor fi prezente 120 de mașini de luptă, autospeciale de intervenție transport și tehnică militară, dar și un detașament de călăreți și altul de cai samarizați cu armament de infanterie.

Înainte de paradă, copiii, însoțiți de părinți, vor putea vizita tehnica militară, care va staționa pe Bulevardul Încoronării, de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” înspre Gară.

Acestea sunt informațiile primite de la prima ședință tehnică și precizăm că pot exista modificări privind componența efectivelor din parada militară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea