Rămâi conectat

Actualitate

Panică într-un tren românesc, rămas fără frână: ”Ne întreba pe noi unde e frâna de mână”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Panică într-un tren românesc, rămas fără frână: ”Ne întreba pe noi unde e frâna de mână”

Un tren Regio ce circula dinspre București înspre Craiova a rămas fără frâne, marți seară la scurt timp după ce a trecut de localitatea Titu. Cei 100 de călătorii aflați în tren au trecut prin momente de panică. Trenul s-a oprit în cele din urmă la circa 300 de metri de gara Golești.

Peste 40 de pasageri au suferit atacuri de panică. Toţi călătorii au fost transferaţi în alt tren, cu care au plecat spre destinaţie. Acum se desfăşoară o anchetă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Panica s-a instalat în trenul Desiro în momentul în care mecanicul a alertat călătorii ca trenul nu mai poate frâna şi nu vor mai opri în staţia următoare. Ar fi cerut ajutorul controlorului de bilete, spun pasagerii, care au trecut prin momente de groază. Dar controlorul panicat nu a putut să îl ajute cu absolut nimic.

”Efectiv nu ştia unde e frâna de mână (mecanicul n.red). Ne întreba pe noi unde e frâna de mână. Ca şi cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulită, am trecut prin momente de groază.”, a povestit o pasageră.

Un controlor a avansat ipoteza potrivit căreia trenul avea defecțiuni tehnice și nu ar fi trebuit să plece din București.

La faţa locului au sosit trei ambulanţe, ca să acorde îngrijiri unui număr de peste 40 de pasageri, care au suferit atacuri de panică. Inclusiv mecanicul a avut nevoie de ajutor, potrivit sursei citate.

“La faţa locului s-au deplasat echipa operativă a serviciului de poliţie transporturi, dar şi o comisie de specialitate din cadrul Agenţiei de investigare Feroviară Română, pentru efectuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă.”, a declarat Mădălina Epure purtător de cuvânt al IPJ Argeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea