// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Pădurar de la Ocolul Silvic ”Horea-Apuseni” condamnat la închisoare cu suspendare pentru dare de mită

Horea Oneț, un pădurar în vârstă de 61 de ani, de la Ocolul Silvic ”Horea-Apuseni”, care în luna februarie 2016 a vrut să-i mituiască pe polițiștii din Beliș, județul Cluj, a fost găsit vinovat de dare de mită și condamnat, marți – 18 aprilie, de Tribunalul Cluj la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Polițiștii clujeni nu numai că au refuzat banii de mai multe ori, dar i-au făcut și un flagrant.

Solutia pe scurt: ”Condamnă pe inculpatul O.H., pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, (…) la pedeapsa de: – 3 ani închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata termenului de încercare de patru ani, (…). În baza art.93 NCP, pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele lor de existenţă. Se atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, conform art.96 NCP. În temeiul art.93 al.3 NCP, pe parcursul termenului de supraveghere, acest inculpat va presta o muncă nerenumerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei com.Horea jud.Alba sau a Tribunalului Alba. În temeiul art.290 al.5 C.penal, dispune confiscarea specială a sumei de 500 lei (…)” , se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj.

Soluția nu este definitivă, fiind cu drept de apel în 10 zile de la de la comunicare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419