Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) În timp ce Guvernul ZERO-PNL îi sfidează pe români, PSD ştie şi poate să le asigure o viaţă demnă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

psdDeputatul Ioan Dîrzu, alături de Cornel Murg și Cornel Suciu – candidați ai PSD Alba la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au vorbit în cadrul unei întâlniri cu presa despre performanțele Guvernului ZERO, condus de Dacian Cioloș și susținut de PNL.

*Guvernul și PNL îi sfidează pe români!

Potrivit deputatului Dîrzu, ”atunci când s-a votat legea privind majorarea salariilor în Sănătate și Educație, parlamentarii erau împărțiți în două: unii stăteau pe hol la cafea, iar alții susțineau necesitatea creșterii salariilor. De ce județul Alba a trimis în Parlament 5 deputați, dacă la votul privind schimbarea în bine a vieții oamenilor, oferindu-le salarii decente, ne-am aflat în sală doar eu și colegul Călin Potor? În județul nostru sunt aproape 10.000 de familii ai căror membri lucrează în Sănătate sau Educație; acestea pot să beneficieze, de la 1 ianuarie 2017, de 15 la sută în plus la salariu. E o majorare salarială necesară pentru ei, dar și alte categorii sociale au nevoie de creșteri salariale! Oamenii trebuie să fie plătiți corect pentru munca depusă și nu înțeleg de ce, spre exemplu, sunt bani necheltuiți la Ministerul Sănătății, când cu aceștia pot să fie modernizate spitalele! Poate ar trebui ca cei ce i-au votat pe Simedru și Negruț să-i întrebe de ce nu vor ca românii care muncesc corect să primească salarii decente!”

*PSD e pe drumul cel bun!

Potrivit candidatului PSD la Senat, Cornel Murg, ”PSD e pe drumul cel bun pentru a pune în practică programele care le vor asigura românilor o viață demnă. Pensionarii, dacă vor să o ducă mai bine, trebuie să nu uite că PSD le-a redat demnitatea, iar Guvernul Ponta a majorat pensiile, respectând legea. lPotrivit programului PSD, 90% dintre pensionari nu vor mai plăti impozit pe pensii: dacă pensia este sub 2.000 de lei impozitul va fi zero, din 2017; la pensii peste 2.000 de lei impozitul scade de la 16 la 10 la sută, de la 1 ianuarie 2017. lPensionarii nu vor plăti contribuții pentru sănătate: dacă în prezent CASS este 5,5 la sută, din 1 ianuarie 2017 CASS va fi zero! Punctul de pensie va crește cu peste 500 de lei, astfel că în 2020 ajunge la 1.400 de lei, față de 871,1 lei – cât este în prezent. lPensia minimă crește de la 400 de lei în prezent, la 640 de lei, în anul 2018. Avem un program economic bine pus la punct și astfel vor fi bani la buget pentru a ne onora promisiunile”.

*Poveștile Guvernului ZERO despre dezvoltarea zonei Munților Apuseni

Candidatul PSD la Camera Deputaților, economistul Cornel Suciu, a remarcat indiferența Guvernului ZERO-PNL față de dorințele românilor. ”Când e vorba despre creșterea salariilor și a pensiilor ei ne spun că nu sunt bani la buget! Acum, PNL și guvernul său nu vor să crească salariile dascălilor și medicilor, dar le promit acestora că dacă le dau votul vor avea salariile dublate! Și, când se vor vedea cu voturile luate, vor uita de promisiuni, așa cum s-a mai întâmplat! În ceea ce privește zona Munților Apuseni, una dintre cel mai puțin dezvoltate localități e Baia de Arieș, care nu se regăsește în programul lui Cioloș ce privește această regiune. Nu au nicio idee privind dezvoltarea zonei, crearea de locuri de muncă, facilități fiscale, nu știu care sunt nevoile oamenilor de aici. E timpul ca tinerii să nu mai plece din această zonă, să îi convingem că merită să rămână acasă, pentru a contribui la modernizarea acestei importante localități a Apusenilor!”.

Comandat de PSD Alba/Executat de Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea