Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: USL nu trebuie să devină o tabără de refugiaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Se apropie alegerile locale şi în mod natural efectul sondajelor de opinie, dezagregarea partidului aflat la putere, pun în evidenţă partea cea mai discutată a politicii de la noi, trecerea de la un partid la altul sub diverse motivaţii, unele reale şi pertinente altele puerile şi dominate de o practică veche, aceea de a-şi găsi cuib în altă parte când populaţia nu te mai consideră reprezentativ. În această perioadă, tentaţia puterii e enormă, mai ales că toate sondajele de opinie indică USL drept câştigătoarea alegerilor din 10 iunie, dar trebuie să nu uităm că unele compromisuri pentru obţinerea unor avantaje politice imediate ne vor costa mai târziu mai mult decât suntem dispuşi să credem acum. În 2012, schimbăm România pentru că de fapt românii cer o schimbare politică majoră prin care această societate să îşi recâştige demnitatea.
Acest tip de schimbare se va face cu fiecare om în parte, nu cu fiecare achiziţie de la PDL pe care suntem tentaţi să o facem, crezând că astfel vom schimba starea de fapt actuală. USL nu trebuie în acest moment să devină un colos cu picioare de lut pentru că de fapt avem altceva de făcut. Vom câştiga apropiatele alegeri locale pentru că nu se mai poate continua aşa, cu instituţii în stare de disoluţie, cu o ţară acaparată de clientelă, cu o viaţă în care li se refuză oamenilor dreptul la un trai decent după zeci de ani de trudă. Tentaţia de a primi membri noi proveniţi din zona actualei puteri şi a le oferi acestora din urmă funcţii şi privilegii într-un mecanism pe care până nu demult aceştia îl considerau duşman este o eroare pe care, dacă o vom săvârşi, ne vom decredibiliza în faţa acelora cărora le spunem că reprezentăm altceva. Politica, aşa cum o percep eu în acest moment, nu reprezintă jucăria unora care mută oamenii precum piesele de şah pe o tablă pe care o numim întâmplător România, ci responsabilitatea administrării unei ţări care nu mai e demult a românilor. România trebuie redată cetăţenilor ei, printr-o atitudine politică nouă cu reprezentanţi care au un crez politic de bază, nu păstrată în zona jocurilor de culise, zonă din care românii au ieşit mereu pierzători.
Îmi doresc o clasă politică nouă şi o alianţă politică în care forţa cuvântului să fie dublată de forţa faptelor noastre, nu o tabără de refugiaţi în care să fie găzduiţi cei pe care românii nu îi mai vor, de dragul câtorva sute de voturi în plus şi al unui tip de influenţă pe care îl consider relevant doar pe hârtie. Avem o responsabilitate imensă faţă de oamenii cărora ne adresăm cu pretenţia schimbării acestei ţări şi nu o putem face dacă nu demonstrăm că suntem altfel decât ei. Cred acum, aşa cum am crezut mereu în colegii mei şi în forţa USL de a câştiga alegerile din iunie, dar vreau să fiu bine înţeles atunci când spun că nu serveşte nimănui încercarea unora de a trece cu arme şi muniţii la noi, dintr-un principiu simplu nu putem şti niciodată de care parte a baricadei vor lupta aceştia. Vremea politicianului de tip şarpe a apus sau e pe cale să apună, principiile trebuie să recâştige teren, altfel politica va rămâne jocul celor puţini îndreptat împotriva celor mulţi şi mult prea îngăduitori la adresa unei clase politice blocate în proiectul personal. Se poate altfel şi trebuie să demonstrăm că noi suntem aceia care putem să facem din această ţară una demnă în care actul politic serveşte cetăţeanul. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea