Rămâi conectat

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian preşedinte PSD Alba Iulia: “Alegerile parlamentare se vor desfăşura în contextul celei mai mari nemulţumiri populare de după 1989!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule preşedinte, odată cu începerea toamnei se intră în linie dreaptă în ceea ce priveşte alegerea unui nou parlament. Cum vă pregătiţi pentru acest test electoral?
– Alegerile parlamentare reprezintă pentru orice organizaţie politică un test extrem de important pentru că presupune responsabilitatea unui întreg organism de a propune electoratului acele figuri care să înţeleagă momentul de răscruce la care ne aflăm şi care presupune reformarea unei clase politice care a generat atât de multă nemulţumire şi frustrare în rândul oamenilor. După 23 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989 avem obligaţia de a propune politicieni care să îşi înţeleagă ceva mai bine rolul şi locul în această societate, politicieni care să fi demonstrat competenţă şi caracter înainte de a pune aceste valori pe mii de afişe şi în zeci de discursuri. Aşadar, ne pregătim, prin consultare cu toţi membrii PSD, de aducerea în faţa electoratului a acelora care să poată reprezenta cu bună credinţă electoratul din colegiile stabilite de lege. Prioritatea mea şi a colegilor mei se leagă de propunerea unor oameni care să nu fie viciaţi de politica ultimilor 23 de ani, realitatea care a dus imaginea parlamentului acolo unde a dus-o. Vreau să vă spun că judeţul Alba are nevoie de parlamentari care să ne reprezinte cu cinste şi cu profesionalism, căci pentru perioada care vine sunt necesare modificări legislative importante. În ceea ce mă priveşte, vă spun cu toată responsabilitatea că alegerile programate pentru luna decembrie a acestui an se vor desfăşura într-un context politic dificil şi mai ales într-o perioadă în care nemulţumirea electoratului faţă de factorul politic a ajuns la un nivel fără precedent.

Domnule Ovidiu Jidveian, vorbiţi despre nemulţumirea populară dar partidul pe care îl reprezentaţi se află la guvernare. Nu credeţi că acesta e mai degrabă un discurs de om politic aflat în opoziţie?
– Aş vrea să vă reamintesc o chestiune pe care am tot afirmat-o de-a lungul acestui an şi nu numai, legată de faptul că mă aflu în opoziţie faţă de minciună, corupţie şi iresponsabilitate, caracteristici ale unui timp pe care din păcate am fost obligaţi să îl trăim. Da, aveţi dreptate, PSD se află la guvernare alături de PNL într-o perioadă în care dezastrul produs de guvernarea PD-L poate fi uşor observat. Da, PSD se află la guvernare şi vedeţi că vorbim deja despre reîntregirea veniturilor bugetarilor, vedeţi că vorbim deja de plata TVA către stat la momentul încasării facturii, vorbim deja de reglementări clare în domeniul energetic, de încercarea de a stabili un nivel al TVA mai mic la produsele alimentare de bază, dar credeţi-mă, un întreg sistem se clatină şi în mod cert rezistenţa la schimbare este una enormă. Avem aşadar obligaţia de a fi în opoziţie cu toate aranjamentele care s-au făcut în ultimii ani şi care în mod cert au afectat viaţa românilor. În ceea ce mă priveşte, această atitudine pe care o manifest public e de fapt apărarea unor valori fără de care societatea românească nu se va putea însănătoşi.
– Domnule preşedinte Ovidiu Jidveian, Parlamentul României a devenit o instituţie suspectată de către electorat ca fiind un loc în care corupţia însoţeşte interesele diverşilor politicieni. Ce aţi schimba din postura de deputat pe care înţeleg că v-o doriţi?
– Pe această temă se vorbeşte mult, însă e şi multă superficialitate în abordarea acelora care prezintă cea mai importantă instituţie a democraţiei ca fiind locul în care domneşte ilegalitatea. Vă spun un singur lucru, parlamentarul nu e ordonator de credite şi credeţi-mă în multe cazuri un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean poate avea o influenţă în mediul financiar mult mai mare decât o are un parlamentar. Nu spun însă că în Parlament intră întotdeauna cei mai potriviţi oameni, dar asta e o altă discuţie generată de sistemul prin care ne alegem deputaţii şi senatorii. Mă întrebaţi dacă aş schimba ceva, aş schimba nivelul de transparenţă a modului în care se adoptă legile, aş reglementa ceva mai bine domenii care ne afectează viaţa, aş vorbi despre crearea unui cadru legislativ care să sprijine mediul economic, nu care să îl încurce, aş avea grijă ca normele de aplicare ale unei legi să nu fie în opoziţie cu legea adoptată, şi lista ar putea continua. Despre posibila mea candidatură am spus-o de fiecare dată, o spun şi acum, cred că în evoluţia unui politician trebuie să existe această asumare în faţa electoratului bazată pe credinţa fermă că nu îmi doresc un bilet de călătorie cu valabilitatea de patru ani între Alba Iulia şi Bucureşti. Ştiţi bine că nu m-aş implica într-un proiect în care să fiu cantitatea neglijabilă şi mai ştiţi la fel de bine că cei care decid sunt cei care vor merge la vot. Ce este cert este legat de faptul că România are nevoie de o clasă politică nouă şi competentă, ancorată într-o realitate care din păcate a fost generatoare de mari nemulţumiri şi nedreptăţi. Restul sunt decizii care vor influenţa clar viaţa fiecăruia dintre noi. Le vom lua împreună şi tot împreună vom trăi şi consecinţele. Eu sunt încrezător în faptul că oamenii vor cerne şi că în această iarnă vom sărbători accesul în Parlament al unor politicieni rupţi de vechile metehne.
– Vă mulţumesc! (S.D.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea