// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Organizatorii au confirmat înscrierea sportivului Levente Polgar, din Aiud, la ultramaratonul Arctic Ultra 6633 din nordul înghețat al Canadei

Levente Polgar, sportivul fără o mână, din Aiud, va participa la ultramaratonul arctic din nordul înghețat al Canadei. Este prima persoană cu handicap fizic din istorie care va lua startul la această competiție extremă.

„Le-am cerut organizatorilor sa nu fiu tratat special”, a precizat pentru aimx.ro Levente Polgar. Bărbatul din Aiud și-a pierdut brațul drept la varsta de 6 ani dupa ce a fost calcat de tren.

Organizatorii Arctic Ultra 6633 au confirmat oficial înscrierea românului Levente Polgar la ediția din 2018. Astfel România va avea cel puțin doi reprezentanți printre cei 18 sportivi înscriși, în total, până acum la cursa de 566 de kilometri. Levi va alerga alături de românca stabilită în Canada, Florentina Iofcea.

„Va fi cea mai dură competiție la care am participat în viața mea. Este un pact între reușită și insucces. Eu sper să ies cât mai puțin „șifonat” din această provocare foarte dificilă”, a punctat în exclusivitate pentru aimx.ro Levente Polgar.

Ultramaratonistul român a vorbit și despre teama cea mai mare: ”Pustiul mă înspăimântă! Nu frigul sau distanța, ci pustiul.”

Arctic Ultra 6633 va avea startul pe 9 martie 2018 la ora 9.00. Este ediția a 10-a, iar o mare parte din traseu va fi schimbat față de edițiile precedente. Concursul a devenit cunoscut în România după cele două ediții consecutive castigate de Tibi Ușeriu.

Sursa: aimx.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419