Rămâi conectat

Curier Județean

Organizatorii au confirmat înscrierea sportivului Levente Polgar, din Aiud, la ultramaratonul Arctic Ultra 6633 din nordul înghețat al Canadei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Levente Polgar, sportivul fără o mână, din Aiud, va participa la ultramaratonul arctic din nordul înghețat al Canadei. Este prima persoană cu handicap fizic din istorie care va lua startul la această competiție extremă.

„Le-am cerut organizatorilor sa nu fiu tratat special”, a precizat pentru aimx.ro Levente Polgar. Bărbatul din Aiud și-a pierdut brațul drept la varsta de 6 ani dupa ce a fost calcat de tren.

Organizatorii Arctic Ultra 6633 au confirmat oficial înscrierea românului Levente Polgar la ediția din 2018. Astfel România va avea cel puțin doi reprezentanți printre cei 18 sportivi înscriși, în total, până acum la cursa de 566 de kilometri. Levi va alerga alături de românca stabilită în Canada, Florentina Iofcea.

„Va fi cea mai dură competiție la care am participat în viața mea. Este un pact între reușită și insucces. Eu sper să ies cât mai puțin „șifonat” din această provocare foarte dificilă”, a punctat în exclusivitate pentru aimx.ro Levente Polgar.

Ultramaratonistul român a vorbit și despre teama cea mai mare: ”Pustiul mă înspăimântă! Nu frigul sau distanța, ci pustiul.”

Arctic Ultra 6633 va avea startul pe 9 martie 2018 la ora 9.00. Este ediția a 10-a, iar o mare parte din traseu va fi schimbat față de edițiile precedente. Concursul a devenit cunoscut în România după cele două ediții consecutive castigate de Tibi Ușeriu.

Sursa: aimx.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea