Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Orașul Cugir invitat la o reuniune în Letonia în cadrul unui proiect european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Cugir a aprobat într-o recentă reuniune, participarea în perioada 27 – 31 iulie 2017, a unei delegații formată din 8 participanţi (primar, consilieri locali, artişti din cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir şi persoane din aparatul de specialitate al primarului), la a doua conferinţă europeană organizată în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”- Vecpiebalga, Letonia.

La începutul anului 2016 municipalitatea din Mellieha (Malta) a aplicat în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni 2014-2020” Componenta 2 – Implicare democratică şi participare civică Măsura 2.2 – Reţele de oraşe, proiectul „Small Markets at the Heart of the European Economy”. Obiectivul general al programului este acela de a acorda tuturor cetăţenilor europeni posibilitatea de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.

Proiectul a fost pozitiv evaluat şi totodată aprobat pentru finanţare nerambursabilă de către Comisia Europeană. În cadrul acestui proiect sunt 11 parteneri: Mellieha (Malta),  Suwalki (Polonia), Cugir (România), Casalborgone (Italia), Riga (Letonia), Vecpiebalgas Novads (Letonia), Amatas Novads (Letonia), Adenau (Germania), Stalbes Pagasts-Pargaujas Novads (Letonia), Acquaviva Delle Fonti (Italia) şi Cavriglia (Italia).

Obiectivul general al acestui proiect este de a aduce diferiţi „stakeholders” din economia pieţelor mici şi vulnerabile, pentru a identifica modalităţi de a construi o economie mai puternică care să raspundă la oportunităţile şi provocările Uniunii Europene.

Prima conferinţă a fost în perioada 08-12.12.2016, la care o delegaţie de 8 participanţi (consilieri locali, oameni de a afaceri şi persoane care susţin materiale prezentate la conferinţe) a reprezentat Oraşul Cugir în cadrul proiectului „Small Markets at the Heart of the European Economy”, în localitatea Mellieha din Malta.

Costurile de zbor în cuantum de 50 euro de persoană vor fi rambursate din bugetul proiectului.  Cheltuielile de masă, cazare şi transport pe toată perioada desfasurării evenimentelor în Vecpiebalga, vor fi suportate suportate integral din bugetul proiectului. Delegaţia trebuie să suporte doar diferenţa de preţ care depăşeşte 50 euro de persoană, pentru transportul cu avionul.

  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea