Rămâi conectat

Actualitate

Onorarii minime pentru avocaţi. Cum influenţează acestea profesia de avocat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finele lunii trecute a intrat în vigoare Legea 25 din 2017, care prevede instituirea unor onorarii minime care să fie practicate de avocați. Unele autorități consideră introducerea onorariilor minimale un regres care va elimina concurența între avocați.

Printre modificările recente la Legea avocaților se numără și (re)introducerea onorariilor minime pe care avocații să le aplice clienților pentru serviciile pe care le oferă.

Aceste onorarii vor fi stabilite, în curând, de către Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR). Totuși, revenirea la aceste tarife minime este considerată de unele autorități ca un mare regres pentru profesia de avocat, anulând de fapt ideea de concurență între profesioniști. Ultimele tarife minimale au fost abrogate în 2004, însă efectele acestora au dispărut destul de greu din piața serviciilor avocățești.

Avocații vor avea în curând o serie de tarife minime după care se vor orienta în relațiile cu clienții și pe care le va stabili Consiliul UNBR. Instituirea acestor onorarii minime e prevăzută de Legea nr. 25/2017, care a adus începând de vineri o serie de modificări importante la Legea avocaților nr. 51/1995. La acest moment nu există un document cu aceste tarife, însă la recentul Congres al Avocaților pe 2017 s-a convenit adoptarea unui „Ghid de bune practici privind criteriile de stabilire a onorariilor minimale”, potrivit celor de la UNBR.

Sursa: digi24.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea