Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Odată cu CSU Alba Iulia judeţul Alba intră în istorie *Prima participare pentru o echipă din judeţ în cupele europene

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, cu începere de la ora 18.00, în sala Universităţii va avea loc un meci cât o istorie. CSU Alba Iulia este prima echipă, reprezentantă a judeţului Alba care va evolua în cupele europene. Baschetbalistele universitare le vor întâlni în meciul de debut european pe slovacele de la Piestanske Cajky.

Cifrele pe care cele două formaţii care se vor întâlni mâine în sala Universităţii, înregistrate în ultima vreme oferă senzaţia că partida va fi una echilibrată. CSU Alba Iulia a terminat campionatul trecut pe poziţia a 4-a, în vreme ce adversarele din Slovacia s-au clasat la finalul sezonului anterior pe poziţia a 5-a. Dacă lotul echipei conduse de către Miroslav Popov are în componenţă mai multe jucătoare străine, de partea cealaltă formaţia din Slovacia foloseşte doar două jucătoare straniere.

Miroslav Popov, antrenorul formaţiei CSU Alba Iulia a declarat că: „Este un lucru bun pentru club participarea în Cupele Europene, deoarece se promovează Alba Iulia ca un oraş turistic, baschetbalistic, iar dacă sportivele se obişnuiesc rapid cu deplasările şi pot folosi tot lotul, îmi propun chiar să avansăm cât mai mult în această competiţie. Cred că este mai bine că jucăm pentru început în această competiţie, pentru a ne putea obişnui şi a vedea ce presupune o astfel de participare europeană, iar în viitor să putem juca chiar în Eurocup sau Euroligă.”

Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba iulia este de părere că: Primul sezon în cupele europene, reprezintă o premiera atât pentru noi, cât și pentru Alba Iulia. Consider că suntem pregătiți, am îndeplinit cerințele organizatorilor, prin montarea celor 500 de scaune și refacerea marcajelor terenului. Am primit licența pentru a putea să desfășurăm meciurile aici, ceea ce eu consider că este un lucru important. Rămâne ca echipa să facă o figură frumoasă în această competiție și poate vom fi o surpriza pentru multă lume.”

CSU Alba Iulia va aborda partida de mâine cu moralul ridicat după ce în weekend baschetbalistele lui Miroslav Popov au trecut în campionat de puternica formaţie, Sepsi Sf. Gheorghe cu scorul de 78-65.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea