Rămâi conectat

Politică Administrație

Ocna Mureș va avea a doua școală smart din județ. 25 de firme se luptă pentru a prelua lucrările de modernizare la cele două școli din localitate

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ocna Mureș va avea a doua școală smart din județ. 25 de firme se luptă pentru a prelua lucrările de modernizare la cele două școli din localitate

În urmă cu ceva timp, administrația locală din Ocna Mureș a anunțat că selectează o firmă care să execute lucrări de modernizare în beneficiul elevilor care frecventează una dintre şcolile orașului. La licitație s-au înscris nu mai puțin de 25 de firme specializate în lucrările cerute de caietul de sarcini prezentat de către administrația locală.

„Este vorba despre lucrări de modernizare la una dintre școlile orașului: Școala Gimnazială «Lucian Blaga», pe care vrem să o aducem la cele mai înalte standarde”, spune Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit acestuia, la sfârșitul lucrărilor „cele două școli (n.r. Școala Gimnazială «Lucian Blaga» și Liceul teoretic «Petru Maior») vor fi mai dotate și mai moderne decât vestita școală din comuna Ciugud”, aceasta datorită faptului că vor beneficia de o finanţare de nu mai puțin de 2.571.965,47 de lei, bani proveniți din aplicarea unui proiect în cadrul Programului Operațional de Competitivitate.

„Am aplicat proiectul «Educație digitală adaptată nevoilor participanților și instituțiilor de învățământ preuniversitar din oraşul Ocna Mureș» în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2- Tehnologia Informației și Comunicațiilor. Finanțarea este de 2.571.965,47 de lei, sumă din care administrația locală trebuie să participe cu 51.299,31 lei. Dotările vor fi de ultimă tehnologie, astfel încât la final putem să spunem, fără a greși, că avem cea mai modernă dotare de acest fel din județ”, ne-a declarat primarul Vinţeler.

 „Este nevoie de școli inteligente cum este cea de la Ciugud și nu numai, școli în care în care profesorii să folosească tehnologia în procesul de predare astfel încât lecțiile să devină mai atractive pentru elevi. Este absolut nevoie de așa ceva, ne-am lămurit de aceasta atunci când am vizitat alte şcoli modernizate care dispuneau de tehnologie. Suntem siguri că, odată finalizate lucrările, atât dascălii cât și elevii se vor  bucura de noile școli care vor avea table interactive, tablete și softuri educaționale, la care se va adăuga o platformă online care va conține inclusiv catalogul electronic ce va permite încărcarea și descărcarea unor materiale educaționale sau, de ce nu? interacțiunea online dintre profesori și părinții elevilor”, a mai spus primarul Vințeler.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea