Rămâi conectat

Sport

Obiective îndrăzneţe pentru atletismul albaiulian în 2017! Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei, prezente la Campionatul Mondial de atletism

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alba-2016-gala-sportului-54Anul trecut a fost unul extraordinar pentru marşul din Cetatea Marii Uniri, iar acest fapt a fost ilustrat la Gala Sportului din 2016, când secţiunea sporturilor olimpice a fost dominată categoric de reprezentanţii CS Unirea Alba Iulia.

Firesc, atletismul şi-a tras partea leului la finalul anului, când s-a recompensat performanţa, iar Ana Rodean a fost desemnată sportiva anului şi Gabriel Avram a fost ales antrenorul anului. Nu s-au stins însă bine ecourile Sărbătorilor de iarnă, că deja pregătirile au fost demarate, în 2 ianuarie Ana Rodean, reprezentanta judeţului Alba la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016, având deja primul antrenament din 2017. „Anul 2016 a fost unul bun, spre foarte bun. Ne-am atins toate obiectivele, ceea ce ne-am propus, am realizat, cu toate că era loc şi de mai bine”, a declarat antrenorul Gabriel Avram, care a şi pierdut şirul distincţiilor primite.

Cea mai importantă competiţie atletică a anului este Campionatul Mondial de Atletism Seniori, din perioada 4-13 august, la Londra, unde CS Unirea Alba Iulia speră să fie reprezentat de două mărşăluitoare, Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei, dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia şi CS Universitatea Reşiţa. „Este principalul nostru obiectiv şi mi-am propus să ajungem la Londra cu două sportive, chiar dacă este un obiectiv îndrăzneţ”, a mai menţionat antrenorul Gabriel Avram.

Până atunci, prima competiţie de obiectiv va fi în 21 mai, în Cehia, la Podebrady, Cupa Europei la marş, unde planurile sunt ca Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei să facă parte din componenţa echipei României. Tot în Cehia, dar la Cupa Europei pentru juniori, pe distanţa de 10 kilometri, speră să se califice şi Roxana Panţa, o altă mărşăluitoare legitimată la LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia. Dificil va fi mijlocul anului pentru Mihaela Acatrinei, cea care anul trecut a participat la Campionatele Mondiale de Marş de la Roma (la fel ca şi Ana Rodean), asta pentru că sportiva în vârstă de 21 de ani are în agendă şi prezenţa la Campionatul European de tineret Under 23, în luna iulie, în Polonia, la Bydgoszcs, competiţie unde se doreşte o clasare mulţumitoare. Totuşi, în ciuda realizărilor din anul precedent, în plan sportiv, antrenorul Gabriel Avram are şi nemulţumiri, legate de colaborarea cu conducerea CS Unirea Alba Iulia. „Aştept ca lucrurile să se schimbe, iar comunicarea să fie una mult mai serioasă. De asemenea, firesc ar fi ca fondurile alocate diverselor secţii din club să fie repartizate în funcţie de performanţe şi priorităţi”, a încheiat Gabriel Avram, cel care are în dreptul său un record, fiind unicul antrenor din ţară ce a avut sportive calificate la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice, în proba de marş.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea