Rămâi conectat

Actualitate

Oamenii străzii din Cugir nu vor în adăpostul amenajat de primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În noaptea de 25 spre 26 februarie 2018, atunci când temperaturile au fost foarte scăzute, polițiștii locali din Cugir au acționat în cartierele din oraș, pentru identificarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în spațiul special amenajat de primărie.

Cu această ocazie, trei persoane care au fost găsite în adăposturi improvizate au fost invitate să meargă la Spitalul orășenesc din localitate pentru a fi evaluate de către un medic, iar apoi să fie conduși într-o locație situată pe Râul Mic, unde pe lângă adăpost primesc mâncare și ceai.

Din păcate, eforturile Poliției locale și ale Serviciului Public de Asistență Socială din Cugir s-au lovit de refuzul celor trei de a accepta propunerea făcută.

Potrivit juristului Horațiu Găldău – șef serviciu Poliția locală, cei trei au refuzat internarea întrucât, odată ajunși în adăpost, trebuie să respecte condițiile minime ce țin fie de igiena personală, fie de conviețuirea în comun.

„În cazul celor trei persoane care au refuzat internarea, lucrătorii Poliției Locale au înțeles că acestea refuză regulile adăpostului, obligația noastră fiind aceea de a monitoriza permanent locațiile în care aceste persoane au fost găsite”, a mai spus șeful Politiei Locale. (C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea