Oamenii străzii din Cugir nu vor în adăpostul amenajat de primărie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În noaptea de 25 spre 26 februarie 2018, atunci când temperaturile au fost foarte scăzute, polițiștii locali din Cugir au acționat în cartierele din oraș, pentru identificarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în spațiul special amenajat de primărie.

Cu această ocazie, trei persoane care au fost găsite în adăposturi improvizate au fost invitate să meargă la Spitalul orășenesc din localitate pentru a fi evaluate de către un medic, iar apoi să fie conduși într-o locație situată pe Râul Mic, unde pe lângă adăpost primesc mâncare și ceai.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Din păcate, eforturile Poliției locale și ale Serviciului Public de Asistență Socială din Cugir s-au lovit de refuzul celor trei de a accepta propunerea făcută.

Potrivit juristului Horațiu Găldău – șef serviciu Poliția locală, cei trei au refuzat internarea întrucât, odată ajunși în adăpost, trebuie să respecte condițiile minime ce țin fie de igiena personală, fie de conviețuirea în comun.

„În cazul celor trei persoane care au refuzat internarea, lucrătorii Poliției Locale au înțeles că acestea refuză regulile adăpostului, obligația noastră fiind aceea de a monitoriza permanent locațiile în care aceste persoane au fost găsite”, a mai spus șeful Politiei Locale. (C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Marocanu 28 februarie 2018 at 6:12

Normal findcă daca era o persoana care sai cunoasca .sigur mergeau deoarece nu mai au incredere in asistenti sociali din cugir

Comentariile sunt oprite