Rămâi conectat

Actualitate

„Oamenii străzii” din Alba Iulia vor beneficia de o masă festivă de Paşte

Alexandra Mates

Publicat

în

Un număr de 47 de persoane fără adăpost din Alba Iulia vor beneficia duminică, 5 mai, de o masă festivă cu ocazia Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, oferită de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Persoanele sunt beneficiare ale Aşezământului Social Filantropia Ortodoxă din gara CFR Alba Iulia. Masa se va servi la ora 12.00 şi va fi binecuvântată de părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social Filantropia Ortodoxă) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, fără personalitate juridică, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială de tip pensiune, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio – profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.

Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii. Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Centrul reprezintă un serviciu social acreditat, cu o infrastructură modernă şi este administrat în parteneriat public – privat. Iniţiativa de înfiinţare a acestui centru este parte a unui proiect finanţat prin programul guvernamental „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă”. Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea