O traseistă cu vechime trage în jos cu aproape 200.000 de lei bugetul local al unei comune din județul Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Amenzile neplătite sunt o mare problemă pentru bugetele locale ale primăriilor. Iar dacă amenzile sunt aplicate oamenilor fără niciun patrimoniu material, fără salarii sau venituri care pot fi executate, problema devine deja istorică pentru bugetul primăriilor.

Cu o astfel de situație se confruntă Primăria Vințu de Jos, care în prezent nu poate recupera o sumă fabuloasă, chiar și pentru un… milionar în lei. O traseistă care figurează cu domiciliul pe raza comunei Vințu de Jos a strâns în timp amenzi în valoare de 180.000 de lei!

ELIT

Aceasta și în condițiile în care buletinul i-a expirat, iar blocul în care locuia a fost cumpărat de alt proprietar, deci nici nu mai este foarte sigur unde domiciliază.

”O prinde poliția veșnic pe o traseistă, pe variantă la Alba Iulia. Stătea la ferma «1 Decembrie» de la Blandiana, acum i-a expirat buletinul, dar nu vine să și-l schimbe, s-o prind pe aici. Zilnic îi dă și câte trei amenzi.

Mihail David - 2020

Dacă trei echipaje o prind, trei amenzi capătă. I s-a acumulat aici, la Primăria Vințu de Jos, cam un miliard și opt sute de lei vechi. Cum s-o execut? Ce să-i fac? Că dacă o prind și o aduc la primărie, e sechestrare de persoane…dacă legea prevedea însă muncă în folosul comunității, pentru banii de amenzi, era obligată de lege să vină. Dacă nu venea, i se transforma munca în folosul comunității în zile de pușcărie.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Dacă mi-o aducea la lucru la primărie, aveam eu grijă să o muncesc de banii de amenzi, că este de lucru: să măture în parc, să adune frunzele. Nu am însă cum să scap de amenzile ei, în debit. Vrem să facem o adresă la judecătorie, să ne dea un răspuns, ce să facem cu ea. Că deja e o sumă de bani care încurcă bugetul local al comunei. La sfârșitul anului se calculează: Primăria Vințu de Jos, cât a încasat? 10 miliarde, de exemplu. Cât e totalul de încasat? 25 de miliarde de lei. Deci, primăria Vințu nu a încasat nici 50% din ce trebuia. Dar cum să meargă executorul s-o execute pe această femeie, care-i tot pe traseu? Că nu poți să te atingi de ea.

Eu am anunțat și poliția, în momentul în care o mai prinde, s-o rețină pentru 24 de ore și să o prezinte instanței pentru o soluție. Primăria Vințu de Jos să fie parte în proces, să-și recupereze sumele din amenzi, cu care mergem an de an în debit. Nu are casă, nu are masă. Buletinul expirat. Cine îi mai dă adeverință să-și facă alt buletin, că blocurile de la Blandiana au fost cumpărate de o firmă?”, a explicat pentru ziarul ”Unirea” primarul comunei Vințu de Jos, Ioan Iosif Josan.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...