Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

O româncă devine comisar european pentru Politică Regională. Va gestiona un buget de 350 miliarde de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corina Creţu, aflată la al doilea mandat de europalamentar din partea PSD, va fi noul comisar european pentru Politică Regională.

cretu_corinaO surpriză pentru mulți dintre analiștii politici români, în condițiile în care Crețu va deveni unul dintre cei mai importanţi administratori de fonduri din Europa, cu un buget de peste 350 miliarde de euro, de peste 2 ori mai mare decât PIB-ul României.

Corina Creţu, 47 de ani, este membră a Partidului Social Democrat şi europarlamentar din 2007 până în prezent. Ea este şi vicepreşedinte al Parlamentului European.  Absolventă a Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice, Corina Creţu a lucrat ca economist pentru mai multe fabrici din Blaj şi Bucureşti până în 1990. După aceea a devenit jurnalist şi a lucrat pentru ziarele Azi, Curierul Naţional şi Cronica Română. Între anii 1992-1996 şi 2000-2004 a fost  purtător de cuvânt şi consilier prezidenţial al preşedintelui României, Ion Iliescu.  A fost membru în Comisia pentru Politică Externă a Senatului României şi membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea