Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

O nouă taxă crește și mai mult tariful colectării gunoiului. Fondul de mediu va aduna 200 de milioane de euro pe an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Mediului a publicat in data de 16 iulie 2015 Proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Conform noilor modificari, de la 1 ianuarie 2016 intra in vigoare o taxa pentru depunerea deseurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tona, repectiv de 120 lei pe tona in anul 2017.

Astfel, prețul plătit pentru colectarea deșeurilor de către persoanele fizice va continnua să crească și în următorii ani.

În acest an se vor închide și ultimele gropi neconforme de depozitare a gunoiului, tarifele pentru ridicarea deșeurilor fiind deja semnificativ majorate atât în județul Alba, cât și în alte județe ale țării.

Cei noi vizați de această măsură sunt companiile si persoanele fizice care se ocupa cu agricultura, zootehnia, procesarea, precum si orice alt tip de activitate din care rezulta deseuri organice, se arata intr-un act normativ aflat in dezbatere publica.

Prin aceasta noua taxa se doreste realizarea unui fond de mediu, care, potrivit estimarilor, va colecta 200 de milioane de euro pe an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea