Rămâi conectat

Actualitate

O nouă şansă pentru foştii deţinuţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Foştii deţinuţi au parte de sprijin în reintegrarea pe piaţa muncii, graţie unui proiect finanţat din fonduri europene. După doi ani şi jumătate, factorii implicaţi în proiect au reuşit să ajute un număr important de foşti condamnaţi să obţină un loc de muncă.

Asociaţia „A.S. 2001 Alba Iulia” în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Penitenciarul Gherla implementează proiectul “Integrarea pe piata forţei de munca a grupurilor vulnerabile, prioritatea noastra!”, finanţat prin Fondul Social European-Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

La finalizare a 30 de luni, din cele 36 de derulare a proiectului, s-au înregistrat o serie de rezultate importante:

  • Informare și consiliere profesională: 1273 persoane au beneficiat de aceste servicii. Au fost identificate nevoile și problemele acestora și au fost îndrumate către un program de formare profesională;
  • Formare profesională: au fost demarate 51 serii de formare profesională, în cadrul cărora au fost cuprinse 669 persoane. După identificarea nevoilor de formare, beneficiarii au urmat cursuri de calificare în următoarele meserii: lucrător finisor în construcții, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în tâmplărie, lucrător în piele și înlocuitori, instalator apă-canal, pavator, frizer, etc. Din cele 51 de serii de formare profesională, s-au finalizat 47, în cadrul cărora au absolvit 539 de persoane
  • Medierea muncii: de serviciile de mediere a muncii au beneficiat 678 persoane. Acestora, le-a fost pusă la dispoziție o bază de date cu locurile de muncă potrivite calificării lor și au fost îndrumate către acestea.
  •  Angajare asistată: 125 de persoane au beneficiat de serviciile de angajare asistată. Acestea au fost încadrate în muncă în diverse meserii, începâd de la constructori, tâmplari, strungari și până la agenți de vânzări sau lucrători comerciali. Angajatorii au beneficiat, pentru aceste persoane, de o subvenție de maxim 1200 de lei, timp de 6 luni de zile.
  • Seminarii informative pentru beneficiari: la care au participat peste 577 de beneficiari. La aceste seminarii, aceștia au primit informații despre activitățile proiectului și au fost instruiți în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.
  • Seminarii informative pentru angajatori și instituții: s-au realizat 6 astfel de seminarii, în cele 3 regiuni de implementare a proiectului (Centru, Vest și Nord Vest). Acestea s-au adresat reprezentanților angajatorilor, ai angajaților, ai instituțiilor statului cu responsabilități în reintegrarea grupurilor vulnerabile, reprezentanți ai mass-media.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: O nouă perioadă ar putea fi considerată vechime în muncă. Propunere legislativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: O nouă perioadă ar putea fi considerată vechime în muncă. Propunere legislativă O nouă propunere legislativă recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de mandat și cel de muncă în privința recunoașterii vechimii în muncă. Cu alte cuvinte, toți cei care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea