Rămâi conectat

Ştirea zilei

O nouă metodă de ÎNȘELĂCIUNE în Alba, prin intermediul rețelelor de socializare: Cum au lăsat escrocii pe două femei fără bani. Recomandările polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă metodă de ÎNȘELĂCIUNE în Alba, prin intermediul rețelelor de socializare: Cum au lăsat escrocii pe două femei fără bani. Recomandările polițiștilor

Două femei din Alba au fost înșelate de escroci prin intermediul rețelelor de socializare. În cadrul campaniei de informare publică desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în scopul prevenirii victimizării din infracțiuni informatice și înșelăciuni, prezentăm alte cazuri, pentru a atrage atenția cu privire la ușurința cu care cetățenii pot să cadă în plasa escrocilor din mediul online.

O femeie din Alba Iulia a sesizat poliției faptul că a accesat un joc, prin intermediul unei rețele de socializare, iar la scurt timp a primit o notificare prin care era anunțată că a câștigat 300.000 de euro, bani pe care îi va primi, prin curier, la domiciliu.

Escrocii i-au cerut să vireze, într-un cont bancar, suma de 250 de lei, reprezentând o așa zisă taxă de înregistrare. Mai apoi, a fost notificată cu privire la faptul că șoferul a fost oprit la vamă, iar pentru a putea trece este nevoie ca femeia să depună, în cont, 500 de lei.

Citește și: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de aproape 50.000 de lei pentru 154 de contravenții depistate

Din fericire, aceasta a realizat că este victima unei infracțiuni și nu a dat curs celei din urmă solicitări.

O altă situație a fost sesizată de către o femeie din Sebeș care a spus că a primit, pe telefonul mobil, un mesaj, din partea unei persoane care s-a dat drept medic într-o țară din Orientul Mijlociu și care i-a comunicat că dorește să îi trimită un colet cu bijuterii și alte valori. Ulterior, femeia a fost contactată, telefonic, de o femeie care i-a spus că este curier și care i-a solicitat să transfere, printr-un serviciu online, suma de 332 de euro, care ar fi reprezentat taxa de trecere a frontierei a coletului prețios.

După aproximativ o săptămână de așteptare, femeia și-a dat seama că a fost înșelată și a sesizat poliția.

În ambele cazuri, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Stimați cetățeni, un mesaj care vă spune că sunteți norocosul câștigător al unei sume importante de bani sau a unor bunuri extrem de valoroase, are în spate, cu siguranță, escroci care încearcă să pună mâna pe economiile dumneavoastră!

Folosindu-se de diverse scenarii aceștia vor încerca să vă determine să virați, în conturile lor, sume de bani sau vor încerca să intre în posesia datelor personale și a datelor cardurilor dumneavoastră bancare.

Fiți vigilenți și amintiți-vă că nimeni nu dă bani sau bijuterii prețioase, în mod gratuit!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea