Rămâi conectat

Actualitate

O nouă metodă de calcul a incidenței va fi adoptată de autorități. „Datele pe care le folosim necesită periodic actualizare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a anunțat faptul că rata de infectare COVID-19 va fi calculata diferit, iar decizia finală va fi luată marți.

Autoritățile vor să schimbe modul în care se calculează rata de infectare cu Covid 19, în baza căreia se stabilesc scenariile în timpul epidemiei. Anunțul a fost făcut luni la finalul unei discuții care a avut loc la Ministerul Sănătății.

„A fost o discuție mai mult decât fructoasă și colegială în care am convenit cu toții fiind o infecție atât de dinamică, datele pe care le folosim necesită periodic actualizare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii cei mai sugestivi pentru procesul epidemiologic din teritoriu astfel încât să știm că imaginea pe care ne o vor oferi atunci când vor fi calculați va fi o imagine mai apropiată de realitate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătății.

Andreea Moldovan a anunțat că se fac simulări și a spus că marți va fi luată decizia finală.

„Sunt șase indicatori. Am avut încă doua variabile în interpretarea acestora drept pentru care ne am înțeles cu toții că vom face simulări, iar mâine ne vom întâlni să tragem concluzia finală. Sunt indici de trend evolutiv, rata de incidență, capacitate de testare, număr de cazuri pe unitate teritorială focar sau fără focar. Practic sunt niște indicatori tehnici pe care în momentul în care îi vom agrea cu toții, îi vom face publici”, a precizat Moldovan.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea