Rămâi conectat

Actualitate

O nouă criză a vaccinurilor în România! Peste jumătate din Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au anunţat că nu mai au nicio doză de ROR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă criză a vaccinurilor în România! Jumătate din direcţiile de sănătate publică din ţară au anunţat că nu mai au nicio doză de ROR, ser care îi protejează pe copii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Grav e că mulţi medici de familie au rămas şi ei fără vaccin aşa că nu au cu ce să imunizeze micii pacienţi.

Potrivit unui document obţinut de TVR, 21 de direcții de sănătate au anunţat Ministerul Sănătăţii că nu mai au nicio doză de ROR. Sunt de asemenea, medici de familie care nu mai au nici ei ser. Părinţii sunt disperaţi pentru că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă.

În lipsa vaccinării, numărul cazurilor de îmbolnăviri va creşte, spun medicii.

Ministerul confirmă discontinuităţile dar nu a dorit să ne pună la dispoziţie situaţia stocurilor disponibile în luna iunie, ci pe cele de la începutul lui mai. Autorităţile promit că până la jumătatea acestei luni, vor fi livrate 410.000 de doze. Sunt probleme însă şi cu alte vaccinuri.

Aceastei fetiţe ar trebui să i se administreze a doua doză de vaccin hexavalent. Părinţii au fost nevoiţi să cumpere serul cu 170 de lei.

Vaccinul hexavalent îi protejează pe copii împotriva unor boli grave ca difterie, tetanos sau poliomielită.

Ministerul Sănătăţii susţine că livrarea acestui vaccin se va face până pe 30 iunie.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea