Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

O nouă arie specială de conservare în județul Alba, desemnată alături de alte 10 din țară

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă arie specială de conservare în județul Alba, desemnată alături de alte 10 din țară

Situl de importanță comunitară Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț a fost desemnat arie specială de conservare de către Ministerul Mediului.

România deține una dintre cele mai bogate biodiversități din Europa și este de datoria noastră să o protejăm și să răspundem cerințelor Strategiei pentru Biodiversitate a Uniunii Europene. Această bogăție este, de asemenea, un motiv de mândrie. Astfel, lista ariilor speciale de conservare s-a îmbogățit cu încă 11 situri și conține acum 222 de situri”, a spus ministrul Mediului, Apelor și Padurilor, Mircea Fechet.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cele 11 noi arii speciale de conservare sunt: ROSAC0030 Cheile Lăpușului, ROSAC0043 Comana,  ROSAC0044 Corabia – Turnu Măgurele, ROSAC0131 Oltenița – Mostiștea – Chiciu, ROSAC0312 Castanii comestibili de la Buia, ROSAC0323 Munții Ciucului, ROSAC0381 Râul Târgului – Argeșel – Râușor, ROSAC0382 Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, ROSAC0383 Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, ROSAC0405 Dealurile Strehaia – Bâtlanele și ROSAC0431 Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

Ariile speciale de conservare corespund siturilor de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare, în conformitate cu planurile de management aprobate. Măsurile de conservare sunt mecanismele și acțiunile efective care trebuie instituite pentru un sit Natura 2000, cu scopul de a atinge obiectivele de conservare ale sitului. Siturile de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare au fost notificate Comisiei Europene și desemnate la nivel comunitar, conform procedurilor specifice, ele fiind desemnate și la nivel național.

Documentația științifică aferentă celor 11 arii speciale de conservare, respectiv formularele standard ale ariilor speciale de conservare și limitele aferente acestora, întrunesc cerințele stabilite de către Comisia Europeană și au fost avizate favorabil de Academia Română – Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii, forul științific responsabil în acest domeniu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea