Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

O medalie de aur și una de bronz pentru dansatorii de la CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dansatorii de la CSM Unirea Alba Iulia, o medalie de aur și una de bronz

CSM Unirea Alba Iulia continuă să obțină rezultate pozitive, la mai multe ramuri sportive.

A venit rândul celor de la dansuri să ne facă să fim mândri că suntem albaiulieni, aceștia reușind să obțină o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Național de la Târgu Mureș.
Medalia de aur și implicit titlul de campioni naționali au fost obținute de Lukas Theodor Orzeiu și Maya Andreea Urs, la categoria de vârstă 12-13 ani. Medalia de bronz a fost obținută de perechea compusă din David Rafael Orzeiu și Ioana Daniela Țipțer, la categoria 14-15 ani, Standard. De asemenea, perechea compusă din Richard Mirel Moroșan și Maria Ioana Dobra (16-18 ani) s-a calificat în finală unde au obținut locul 6.
„Am avut onoarea ca la această competiție să fie prezent și domnul primar Gabriel Pleșa alături de noi, lucru de care am fost fericiți peste măsură. A fost o experiență dificilă, atât concursul în sine, dar și pregătirea pentru acest concurs. Suntem fericiți că sportul din Alba Iulia este susținut, aș vrea pe această cale să mulțumesc autorităților locale, dar și domnului director Radu Urcan, pentru tot sprijinul acordat, iar eu nu pot decât să fiu bucuros că am reprezentat cu succes CSM Unirea Alba Iulia”, a declarat Ionuț Ionescu, instructorul secției de dans din cadrul CSM Unirea Alba Iulia.
Campionatul Național reprezintă cea mai importantă competiție de dans sportiv a anului, fiind competiția care stabilește ierarhia națională a fiecărei categorii de vârstă, iar primele 7 perechi devin componente ale lotului național al României.
O altă pereche, formată din Robert Alexandru Pitea și Diana Bianca Dicu, a concurat la cea grea secțiune, adulți, 19-35 ani (ambii sunt studenți la facultăți de renume din Cluj-Napoca și au ales să îmbine pasiunea cu studenția). Pe această cale, reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia transmit mulțumiri primarului Gabriel Pleșa, care s-a deplasat la Târgu Mureș pentru a le fi alături.
Pregătirea a început din prima zi a lunii ianuarie și a cuprins ore de dans, multe bazate pe specificul sportului nostru, deplasări la seminarii cu antrenori de top de la care colectam ultimele informatii apărute, pregătire fizică, dar și multa psihologie sportivă. A fost esențială si o abordare mai atipică în care am incurajat sportivii să fie autentici și să își dezvăluie personalitatea pe ring, să fie unici. A fost complex, dar frumos! Datorită unei pregătiri temeinice, rezultatele nu au întârziat să apară. Ne bucurăm că am reusit și ne dorim pe viitor si mai multe rezultate. Suntem fericiți că sportul nostru e sustinut în Alba Iulia și de cand e așa sportivii sunt și mai dornici să muncească și să demonstreze. Aș vrea pe această cale să mulțumesc autorităților locale, dar și domnului director Radu Urcan, pentru tot sprijinul acordat, iar eu nu pot decât să fiu bucuros că am reprezentat cu succes CSM Unirea Alba Iulia”, a declarat Ionuț Ionescu, instructorul secției de dans din cadrul CSM Unirea Alba Iulia.
Urmează alte două întreceri de anvergură, la Cluj-Napoca (Cupa Dance with Atittude) și Oradea (ORRO International Dance Championship)

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea