Rămâi conectat

Ştirea zilei

O companie din Alba se află pe locul doi în topul celor mai mari angajatori din industria lactatelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Albalact, din județul Alba, se află pe locul doi în topul celor mai mari angajatori din industria lactatelor, un sector care a pierdut 5.000 de locuri de muncă în şapte ani. Doar doi antreprenori români îşi fac loc între cei mai mari zece angajatori, într-o industrie dominată de multinaţionale.

Cei mai mari zece angajatori din producţia de lactate şi brânzeturi aveau la finalul anului trecut peste 4.000 de salariaţi, adică aproape jumătate din numărul de salariaţi înregistraţi la nivel de industrie, conform unei analize făcute de ZF pe baza datelor de la Inspecţia Muncii. Instituţia a furnizat numărul de angajaţi la finalul anului trecut şi nu a realizat o medie anuală, aşa cum sunt înregistrate datele la Ministerul de Finanţe. De asemenea, instituţia a furnizat topul anonimizat.

Al doilea cel mai mare angajator este Albalact, companie care a părăsit anul trecut „umbrela“ familiei Ciurtin şi a intrat sub aripa grupului francez Lactalis.

Cel mai mare angajator din sector era la finalul anului trecut Friesland Campina România, producătorul lactatelor Napolact. Grupul olandez, care şi-a restructurat în ultimii ani activitatea din Româna, deţine o fabrică la Baciu, lângă Cluj-Napoca, dar şi la Târgu-Mureş (judeţul Mureş) şi la Ţaga (judeţul Cluj).

Cele două companii Friesland Campina România şi Albalact aveau la finalul anului trecut peste 660 de salariaţi fiecare. Podiumul este completat de Danone, cel mai mare jucător de pe segmentul iaurturilor, care avea 450 de salariaţi.

Sursa: zf.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea