O companie din Alba se află pe locul doi în topul celor mai mari angajatori din industria lactatelor

Compania Albalact, din județul Alba, se află pe locul doi în topul celor mai mari angajatori din industria lactatelor, un sector care a pierdut 5.000 de locuri de muncă în şapte ani. Doar doi antreprenori români îşi fac loc între cei mai mari zece angajatori, într-o industrie dominată de multinaţionale.

Cei mai mari zece angajatori din producţia de lactate şi brânzeturi aveau la finalul anului trecut peste 4.000 de salariaţi, adică aproape jumătate din numărul de salariaţi înregistraţi la nivel de industrie, conform unei analize făcute de ZF pe baza datelor de la Inspecţia Muncii. Instituţia a furnizat numărul de angajaţi la finalul anului trecut şi nu a realizat o medie anuală, aşa cum sunt înregistrate datele la Ministerul de Finanţe. De asemenea, instituţia a furnizat topul anonimizat.

Al doilea cel mai mare angajator este Albalact, companie care a părăsit anul trecut „umbrela“ familiei Ciurtin şi a intrat sub aripa grupului francez Lactalis.

Cel mai mare angajator din sector era la finalul anului trecut Friesland Campina România, producătorul lactatelor Napolact. Grupul olandez, care şi-a restructurat în ultimii ani activitatea din Româna, deţine o fabrică la Baciu, lângă Cluj-Napoca, dar şi la Târgu-Mureş (judeţul Mureş) şi la Ţaga (judeţul Cluj).

Cele două companii Friesland Campina România şi Albalact aveau la finalul anului trecut peste 660 de salariaţi fiecare. Podiumul este completat de Danone, cel mai mare jucător de pe segmentul iaurturilor, care avea 450 de salariaţi.

Sursa: zf.ro

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

pilu 10 martie 2017 at 19:10

Se spune, cumparati produse romanesti. Da, de la locul 9 si 10. Altfel bagam bani in buzunare la altii.

HH 10 martie 2017 at 22:13

FOARTE TRIST : PRIMII OPT DIN 10 AU ACTIONARIAT MAJORITAR STRAIN, IAR DIN 2008 PANA IN 2015 NUMARUL DE ANGAJATI DIN INDUSTRIA LAPTELUI SE REDUSESE CU PESTE 40% !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...