Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O companie din Aiud și un angajat, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă: Un muncitor a murit după ce a tăiat cu flexul un tub de oxigen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O companie din Aiud și un angajat, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă: Un muncitor a murit după ce a tăiat cu flexul un tub de oxigen

O societate care produce structuri din beton prefabricat din Aiud și un reprezentant al acesteia au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Firma în cauză este Prebet SA, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Aiud în 15 ianuarie 2024.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unei explozii ce a avut loc într-o hală a firmei, în urmă cu aproape 3 ani, în urma căreia a decedat o persoană.

Accidentul de muncă mortal a avut loc în data de 8 martie 2021. Un mucitor în vârstă de 64 de ani a murit după ce a tăiat cu flexul un tub de oxigen.

”Din primele date, accidentul s-a petrecut în momentul în care una dintre cele două persoane implicate ar fi încercat să taie în două un tub de oxigen propus pentru casare, folosind sudură cu flacără.

Tubul nu ar fi fost golit în totalitate de oxigen înainte de începerea procedurii de tăiere, moment în care s-a produs explozia”, au transmis la momentul producerii exploziei, reprezentanții IPJ Alba.

Verificările ulterioare au scos în evidență o posibilă culpă a scoietății la care era angajat muncitorul și a reprezentantului acesteia. Dosarul va urma fazele de judecată, urmând ca judecătorii să steabilească dacă constatările procurorilor sunt reale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea