Rămâi conectat

Actualitate

O aplicație care va informa șoferii despre starea vremii va fi realizată de ANM în colaborare cu Ministerul Transporturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O aplicaţie informatică pentru utilizatorii infrastructurii rutiere din România va fi realizată de către Ministerul Transporturilor în colaborare cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a declarat, miercuri, Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Ministerul Transporturilor intenţionează să realizeze o aplicaţie de interes pentru utilizatorii traficului pe infrastructura rutieră, iar atunci avertizările generale şi de tip nowcasting, acele avertizări de vreme severă imediată, fie că ne aflăm în anotimpul de iarnă sau în cel de vară, vor fi foarte utile fiecărui călător”, a spus Mateescu, la finalul conferinţei de lansare a aplicaţiei Inovagria Meteo destinată fermierilor români.

Întrebată când va fi lansată o astfel de aplicaţie, şeful ANM a precizat că acest lucru depinde de implicarea şi coordonarea Ministerului. „Noi punem la dispoziţie datele. Am avut deja o primă întâlnire tehnică de lucru, dar depinde de implicarea şi coordonarea Ministerului Transporturilor. Cu siguranţă va fi o aplicaţie foarte utilă”, a precizat Mateescu.

ANM şi Siveco România au lansat miercuri aplicaţia Inovagria Meteo, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a cunoaşte în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului şi a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivelul oricărei localităţi din România.

Fermierii români – şi nu numai ei – pot primi aceste informaţii pentru suma de 9,95 euro/an.

 Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play şi utilizată gratuit timp de o săptămână, respectiv până pe 14 septembrie.
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea