Număr dublu de pacienți cu pneumonie și IACRS în județul Alba

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că numărul pneumoniilor și al infecțiilor respiratorii s-a dublat în a doua săptămână a lunii ianuarie 2015, comparativ cu prima.

Citește și: Cabinete medicale din județul Alba care necesită lucrări de reabilitare

Numărul infecțiilor respiratorii, până în data de 6 ianuarie, a fost de 1150, dintre care, 30 de cazuri au necesitat internare. Numărul pneumoniilor s-a ridicat la 168, cu 55 de internări.

Potrivit datelor DSP Alba, din 6 până în 13 ianuarie, 2294 persoane au ajuns la spital cu IACRS, 74 dintre ei fiind ulterior internați. Și numărul pneumoniilor au crescut, fiind înregistrate 395 cazuri, 82 de pacienți necesitând internarea.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 38.779, cu 15,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 2,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (38.207).

Nu a fost comunicat niciun deces prin gripă.

Ministerul Sănătății anunță că până la data de 4 ianuarie au fost vaccinate antigripal 387.353 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de MS.

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, a complicaţiilor şi a deceselor prin gripă. Deşi există o modificare distinctă a antigenicităţii virusului gripal A(H3N2) faţă de virusul din vaccin, având în vedere circulaţia concomitentă cu a celorlalte virusuri aflate în vaccinul gripal, se recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor vulnerabile, selectate în grupele la risc, respectiv persoanele vârstnice şi cele cu afecţiuni sau cu factori de risc pre-existenţi.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro