Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Nu vrem să fim o naţie de hoţi”! Protest împotriva modificării legilor justiţiei anunţat pentru duminică la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificarea legilor justiţiei scoate oamenii din casă. Duminică, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii, ar urma să aibă loc un astfel de protest și la Alba Iulia. Acesta a fost anunţat  vineri seara pe reţeaua de socializare Facebook, sub motto-ul „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Astfel de manifestări ar urma să aibă loc în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, dar şi în Diaspora. „Hoţia nu e doar materială, hoţia e şi de suflete, de speranţă, de viitor pentru copiii de astăzi. a râs Iordache, cel cu OUG13 din iarnă când aseară, la fix doi ani de la Colectiv membrii de vază ai pesedeului se întâlneau la o cârciumă să îl sărbătorescă pe Dragnea.

Împotriva corupţiei materiale se pot da legi, mări pedepsele, împotriva alterării morale, a coruperii unui popor prin ducere la indiferenţă, resemnare şi plecare în bejenie nu se pot da legi. O să ieşim iar 1000-2000 de persoane la acest marş. Tu, cel care citeşti şi eşti din Bucureşti sau alt oraş mare, de ce nu ieşi? De ce te-ai resemnat? Cetăţeni model într-o ţară stricată dar cu sentimentul că facem tot ce ţine de noi atunci când totuşi renunţăm pentru că (Aly Elsiddig)”, au transmis organizatorii evenimentului de la Alba Iulia.

Duminică, începând cu ora 18:00 se va da adunarea şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. De la ora 19:00, protestatarii anunţă că vor pleca în marş către Parlament. Asemenea proteste vor avea loc în mai multe oraşe din ţară, dar şi în Diaspora. „Ne-am săturat de furturi, minciună, nepăsarea şi dispreţul pe care ni le aplică cei care au fost aleşi să ne reprezinte! România vrea evoluţie! România refuză să se întoarcă în timp! Uniţi vom fi o forţă!

Haideţi în stradă! Haideţi să opunem rezistenţă, să facem scut în jurul demnităţii, democraţiei, progresului, principiilor şi valorilor noastre morale!”, au transmis organizatorii protestului de la Bucureşti.   Astfel de proteste au fost anunţate şi în Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Târgu Mureş, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Suceava, Rădauţi, Oradea, Craiova, Braşov, Deva, Bacău, Baia Mare, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Ocna, Tulcea, Milano, Birmingham, Munchen, Zurich, Paris sau Berlin.

Printre nemulţumirile protestatarilor se numără proiectul de modificare al Legilor Justiţiei care a ajuns deja în Parlament şi care urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen, dar şi faptul că senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea