Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

NU legiferării parteneriatelor civile între persoane de același sex – Biserica Ortodoxă Română luptă pentru modificarea Constituțuiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Îngrijorată de curentul tot mai puternic la nivelul Uniunii Europene privind legiferarea parteneriatelor civile între persoane de același sex, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat joi, 14 ianuarie, o hotărâre prin care susține “amendarea articolului 48 din Constituţia României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.”

casatorie gay

“Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu apreciere de iniţiativa cetăţenească pentru amendarea articolului 48 din Constituţia României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Această iniţiativă a mirenilor aparţinând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învăţătura acesteia despre familie, precum şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic”, se arată în hotărârea Sfântului Sinod al BOR.

 

Biserica Ortodoxă Română a demarat o amplă campanie de strângere de semnături ]n vederea depunerii la Parlament a unei petiții privind schimbarea Constituției României prin amendarea articolului 48.

Cu ocazia acțiunilor de sfințire a locuințelor, prilejuite de sărbătoarea Bobotezei, campanie desfășurată la începutul anului, preoți din întreaga țară au colectat semnături de la enoriași.

 

Mobilizarea BOR a fost determinată de situația Greciei, unde sfidând opoziția puternică a Bisericii Ortodoxe, parlamentul grec a legalizat, chiar înainte de Crăciunul din 2015, parteneriatele civile între persoane de același sex. (BP)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea