Rămâi conectat

Actualitate

Noul regulament școlar: Orice act de violenţă trebuie anunţat, în termen de o oră, inspectoratului şcolar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orice act de violență din școli trebuie anunțat, în termen de o oră, inspectoratului școlar, potrivit noului regulament școlar, a spus șeful ISMB, Florian Lixandru.

Colegiul HCC Alba IuliaInspectorul general şcolar a arătat, vineri, într-o conferinţă, că noul regulament şcolar stipulează foarte clar acţiunile ce trebuie întreprinse în cazul unor acte de violenţă în şcoli.

Citeşte şi: modele de subiecte bacalaureat 2015

„Noul regulament şcolar reprezintă primul document fundamental, care include şi nomenclatorul actelor de violenţă. Aceste acte sunt clasificate în violenţe uşoare, violenţe grave. Este primul document în care apar proceduri de intervenţie de la nivelul şcolii prin Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei, proceduri care se referă la toate aceste categorii de intervenţie. (…) În momentul de faţă nu mai putem vorbi la general că avem violenţă mare sau mică. Este o fişă de monitorizare a actelor de violenţă. Aşa putem discuta prin elemente comparative, pe semestre, pe ani, pe categorii de violenţă, de la un an la altul. În momentul de faţă violenţa se măsoară prin elemente clare, stabilite prin acest nomenclator, aceste fişe ale actelor de violenţă, care există şi nivel european şi care sunt elaborate de Institutul de Ştiinţă a Educaţiei”, a explicat Lixandru.

Potrivit inspectorului general, orice act de violenţă, trebuie anunţat în termen de o oră inspectoratului şcolar.

Fiecare şcoală va avea obligatroiu o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei. Această comisie adoptă anual un Plan operaţional al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar. Comisia de prevenire a violenţei analizează cazul, gradul de vinovăţie şi sancţiunea ce se impune, a mai spus Lixandru, precizând că nu susţine măsurile punitive, ci mai degrabă dialogul.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea