Rămâi conectat

Actualitate

Noile reguli ANPC privind meniurile din restaurante. Patornii din HoReCa spun că e o lovitură sub centură

Ioana Oprean

Publicat

în

Noile reguli ANPC privind meniurile din restaurante. Patornii din HoReCa spun că e o lovitură sub centură

Noile reguli impuse de ANPC stipulează că meniurile din restaurante vor trebui actualizate și, sub denumirea fiecărui preparat în parte, să existe cantitățile ingredientelor, valorile nutriționale, dar și nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi.

Reprezentanții din HoReCa spun că noile reguli ANPC sunt o lovitură sub centură şi se aşteaptă ca nutriţioniştii să speculeze, iar tarifele să fie unele imense. Iar toate acestea se vor transfera în preţul produselor pe care le comandăm.

Noua decizie dată de ANPC înseamnă costuri uriașe, care vin din schimbarea și actualizarea meniurilor sau din estimarea valorilor nutriționale.

„Cu siguranță că ne vom conforma acestei decizii și acestui normativ care va intră în vigoare pe 20. O să implice niște costuri suplimentare, calcule și analize dar nu avem ce face. Ne vom conforma.”, spune Ionuț Ceban, manager de restaurant.

„Din punctul meu de vedere nu cred că este greu să apelăm la laboratoarele de analize pentru produsele alimentare și să determinama aceste caracteristici ale produsului. Eu, chiar dacă va fi costisitor pentru noi în timp, îl văd ca pe un lucru bun pentru că oferim încredere mult mai mare consumatorului și noi ne disciplinăm.”, a spus, la Antena 3 CNN, Olei Marinela, proprietar de restaurant.

„Este o lungă serie de decizii care lovesc foarte mult în zona asta HoReCa. Este foarte afectată HoReCa de toate deciziile care se iau în ultima vreme, începând cu pandemia și după aceea cu nivelul de taxare. Este foarte greu să reușești să ridici o afacere pe parcursul anului, când apar de la lună la lună costuri noi.” spune Matei Ionescu, proprietar de restaurant.

Decizia se aplică și pentru livrările la domiciliu, unde toate informațiile trebuie afișate pe site-ul de unde clientul comandă.

Ce spun nutriționiștii despre noile reguli ANPC privind meniul restaurantelor

„Dacă vorbim despre lipie, trebuie adăugate fibrele, dacă există, dacă este o pâine integrală sau nu, caloriile și aportul de carhohidrati, glucidele, zaharurile. Carnea ar trebui să fie descrisă prin aportul de proteine, caloric depinde foarte mult cu ce a fost marinată. În mod normal, tradițional, ea este aromată în plante aromate. La noi se adaugă tot felul de glutamat de sodiu, sare și o încarcă și caloric și cu aditivi suplimentari.” a precizat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Ordinul dat de Autoritatea pentru Protecția Consumatorului intră în vigoare de pe 20 decembrie. Cei care nu respectă aceste reguli s-ar putea trezi cu activitatea suspendată.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Digitalizarea blocată de birocrație: Instituțiile din România nu pot citi noile cărți electronice de identitate pentru că nu au echipamentele necesare

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Digitalizarea blocată de hârțogărie: Instituțiile din România nu pot folosi noile cărți electronice de identitate pentru că nu au echipamentele potrivite Digitalizarea dă rateuri în România pentru că birocrația e peste tot și instituțiile nu au echipamentele necesare. Chiar dacă peste 500.000 de oameni au cărți electronice de identitate, unele instituții nu pot citi datele […]

Citește mai mult

Actualitate

Furtuna Zack lovește România: Zonele unde se așteaptă vijelii puternice. Europa, sub cod de furtuni violente cu rafale de 120 km/h

Ioana Oprean

Publicat

în

Furtuna Zack lovește și în România: Zonele unde se așteaptă vijelii puternice. Europa, sub cod de furtuni violente cu rafale de 120 km/h Europa trece printr-o perioadă marcată de instabilitate atmosferică severă, cauzată de furtuna Zack, un fenomen meteo de toamnă timpurie care a făcut deja ravagii în mai multe țări din vestul și centrul […]

Citește mai mult

Actualitate

Românii au cele mai multe zile libere legale din UE: Angajații din România pot avea anual aproape 2 luni nemuncite, dar plătite

Ioana Oprean

Publicat

în

Românii au cele mai multe zile libere legale din Uniunea Europeană: Angajații din România pot avea anual aproape 2 luni nemuncite, dar plătite Angajații din România au 17 zile libere pentru sărbătorile legale, cele mai multe din Uniunea Europeană. Acestea, combinate cu cele 20 de zile de concediu, duc la aproape două luni libere pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea