Rămâi conectat

Actualitate

Noile planuri cadru pentru materiile de liceu ar putea fi AMÂNATE. Sorin Cîmpeanu: „Am depășit 10.000 de propuneri de modificare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Întrebat dacă se comasează istoria cu geografia la liceu, Cîmpeanu a răspuns că nu, dar a și explicat faptul că au fost peste 10.000 de modificăti propuse.

„Poate ar fi cazul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic”, a declarat la Realitatea PLUS ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, referitor la noile planuri-cadru pentru liceu. Planurile cadru înseamnă numărul de ore de la fiecare disciplină alocate pentru fiecare clasă în parte.

„Dacă se referă la comasarea fizică (n.red. a istoriei cu geografia), adică din două ore să rezulte una, nu, asta nu se va întâmpla. Dacă se referă la planurile cadru de liceu, care au fost lansate în dezbatere publică vreau să vă spun că am depășit 10.000 de propuneri de modificare.

Aceste planuri cadru care înseamnă lista de discipline și numărul de ore aferente pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a au fost realizate anul trecut, au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce mi-am preluat mandatul.

Numărul de propuneri de modificare a fost atât de mare încât practic nimănui nu-i convin, am impresia că nu mai plac nici măcar celor care le-au făcut, sau celor care le-au validat. Și atunci poate e momentul să luăm o mică pauză și să ne mai iubim un pic. Deci dacă luăm o pauză, înseamnă că nu se comasează nimic”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Noile planuri cadru au fost lansate în dezbatere publică pe 5 ianuarie.

Dacă adoptarea lor ar fi amânată, elevii care intră în toamnă în clasa a IX-a ar face ore după vechile planuri cadru. S-ar întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Utilizarea responsabilă a apei în condiții de CANICULĂ EXTREMĂ: Apelul SC APA CTTA SA Alba către consumatori și autoritățile locale

Bera Larisa

Publicat

în

Utilizarea responsabilă a apei în condiții de CANICULĂ EXTREMĂ: Apelul SC APA CTTA SA Alba către consumatori și autoritățile locale Având în vedere temperaturile extrem de mari si codul rosu de canicula, SC APA CTTA SA ALBA face apel către toți beneficiarii serviciului să folosească apa potabilă doar în scopul căruia aceasta îi este destinată! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea