Rămâi conectat

Curier Județean

Nimic pe lume nu-i mai sfânt, decât să mori ca luptător, înfăşurat în tricolor! A doua seară de priveghere a militarului Claudiu Popa

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A doua seară de priveghere a adunat la Cercul Militar din Alba Iulia peste 50 de persoane, apropiaţi ai militarului Claudiu Vasile Popa, reprezentanţi din cadrul poliţiei şi armatei române, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Cu lacrimi în ochi, primarul Mircea Hava a oferit familiei distincţia de Cetăţean de Onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia, ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa sub culorile Drapelului Naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan.

Slujba din această seară a fost oficiată de trei preoţi civili şi trei preoţi militari, iar sicriul în care a fost aşezat Claudiu a fost păzit de patru militari.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, la Cercul Militar din Piața Mihai Viteazul din Cetatea de la Alba Iulia. Vasile Claudiu Popa va fi înhumat cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor. La înmormântare și-a anunțat prezența și ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

„Nimic în lume nu-i mai sfânt

Şi mai frumos pe acest pământ

Decât să mori ca luptător

Înfăşurat în tricolor.”

[nggallery id=335]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea